Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πρωτοσέλιδα Αθηναϊκών εφημερίδων

Το ενδεχόμενο για νέο μνημόνιο μετά το 2013, οι ελπίδες για αλλαγή του κλίματος με την πτώση των spreads και τις θετικές εκθέσεις ξένων οίκων, η κατάσταση στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου, η επίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του υπ. Οικονομικών, η κατάσχεση ακινήτων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και η κρίση στην κτηματαγορά όπου 150.000 σπίτια παραμένουν απούλητα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. 


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πιο μακρύ, πιο βαθύ το χρέος των 110 δισ. Περίοδος χάριτος ως το 2021 συζητείται με ΔΝΤ - ΕΕ".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την έναρξη αποπληρωμής του χρέους προς την τρόικα το 2018 διαπραγματεύεται μυστικά η κυβέρνηση με ΔΝΤ και ΕΕ. Σε αυτή τη φάση συζητείται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ή αύξηση της περιόδου χάριτος ή και τα δύο μαζί. Το ΔΝΤ φαίνεται να καταλήγει σε μια σύνθετη λύση με περίοδο χάριτος το πολύ 5 ετών και αποπληρωμή από το 2018 μέχρι το 2021".
Η ΑΥΓΗ: "Σχολεία: Από το Ιντερνετ στον αστυνόμο. Τη συνδρομή της αστυνομίας και των γονιών ζητεί με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επαναφέρει στην... τάξη τους μαθητές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια, από τον πρωθυπουργό, του ψηφιακού σχολείου στη Λήμνο, το υπουργείο Παιδείας καλεί τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να κινηθούν προληπτικά για να προλάβουν μαθητικές καταλήψεις ή να καταφύγουν στην αστυνομία, αλλά και στην επιστράτευση "αγανακτισμένων γονέων" προκειμένου να κατασταλούν ενδεχόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "9 δισ. ευρώ κοστίζει στην Ελλάδα το παραεμπόριο. Ενώ περισσότερες από 2.000 "μαϊμούδες" πωλούνται στα σούπερ μάρκετ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκστρατεία για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων! Τα δραματικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι το παραεμπόριο των "μαϊμού" προϊόντων αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ περισσότερα από 2.000 προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ είναι ασιατικής προέλευσης, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα προώθησης των ελληνικών προϊόντων".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ο επιμένων υπουργός "διεφθαρμένης χώρας". Νέες ύβρεις αντί για "συγγνώμη" από τον Γ. Παπακωνσταντίνου".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον αρνήθηκε να ζητήσει έστω και μια απλή συγγνώμη για την γκάφα ολκής την οποία διέπραξε ευρισκόμενος στο εξωτερικό, κατηγορώντας τον Κ. Καραμανλή ότι δήλωσε "πρωθυπουργός διεφθαρμένης χώρας", αλλά, αντίθετα, πέρασε στην... "αντεπίθεση".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έγκλημα σε βάρος της χώρας η μεθόδευση της κυβέρνησης για νέο πολυετές Μνημόνιο".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έγκλημα κατά της χώρας θα συνιστά υπογραφή νέου Μνημονίου, όπως επίμονα διαρρέεται από διεθνείς και εγχώριες πηγές. Η ήδη ισοπεδωμένη Οικονομία και η χειμαζόμενη από την ανεργία, τις περικοπές και τον υψηλό πληθωρισμό κοινωνία δεν θα αντέξει επιπλέον μέτρα".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στο στόχαστρο μισθοί και ελλείμματα ΔΕΚΟ. Μαύρη τρύπα 13 δισ. ευρώ από 11 εταιρείες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τους μισθούς και τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ που απειλούν να ρίξουν έξω τον προϋπολογισμό παρά τις σκληρές περικοπές που έγιναν στους δημοσίους υπαλλήλους βάζει στο στόχαστρο η τρόικα. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει κατάλογο 11 ΔΕΚΟ με τις μεγαλύτερες ζημιές και στη συνέχεια να προχωρήσει σε διάλογο για τα προγράμματα εξυγίανσης που προβλέπουν περικοπές αποδοχών για τους 24.000 εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρωταθλητές ζημιών είναι οι αστικές συγκοινωνίες, όπου αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Όμηροι της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παράταση χρέους, νέος δανεισμός και νέο μνημόνιο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό την ομηρία της τρόικας θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη η ελληνική οικονομία, καθώς η δυναμική που έχει πάρει το δημόσιο χρέος οδηγεί σε νέο δανεισμό και νέο Μνημόνιο, που συνεπάγεται νέα σκληρά μέτρα, παρατείνοντας την ύφεση και οδηγώντας στην εξαθλίωση τους εργαζομένους".
ΕΘΝΟΣ: "Δεν πωλείται. Στα αζήτητα 150.000 σπίτια. Εκπτώσεις απελπισίας σε δεκάδες περιοχές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μπλακ άουτ στην αγορά ακινήτων, με δεκάδες χιλιάδες σπίτια να παραμένουν απούλητα. Ενδεικτικό της αδιαφορίας για αγορές κατοικιών είναι το γεγονός ότι ενώ οι κατασκευαστές προχωρούν σε εκπτώσεις και έξτρα παροχές, οι αγοραστές δεν "συγκινούνται".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αλβανική... λάβα καίει τη Σαντορίνη. Οι Αλβανοί ξυλοκοπούν αγρίως ανήλικους μαθητές και διαπράττουν κάθε είδους παρανομία χωρίς κανένα αστυνομικό έλεγχο στο Κυκλαδίτικο νησί".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "καθημερινό φαινόμενο οι βιαιοπραγίες κατά πολιτών. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και οι κάτοικοι βιώνουν σκηνές Δαντικής Κολάσεως. Υπάρχει αδυναμία τηρήσεως του νόμου από την Αστυνομία. Χάνεται η υπομονή των κατοίκων και απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σταμάτα πια τα ψέματα κύριε Παπακωνσταντίνου. Διπλό χτύπημα στον "τσάρο" από Κομισιόν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον διαψεύδει ανοικτά η Κομισιόν για παράταση αποπληρωμής των ταμείων, ενώ τον "αδειάζει" για το θέμα και ο Πεταλωτής. Ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εγκαλούν τον Παπακωνσταντίνου για τα ψέματα που λέγει. Και ζήτησαν να αλλάξει άρδην η οικονομική πολιτική. Δεν μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αιχμάλωτοι του ΔΝΤ... έως το 2020. Παράταση στο μνημόνιο και... πέναλτι στις δόσεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραταθεί η περίοδος εξόφλησης των δανείων συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ που θα έχει λάβει η Ελλάδα μέχρι τον Μάιο του 2013 από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιθυμία αυτή όμως υποκρύπτει και την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για συνέχιση της επιβολής αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων και μετά το 2013, μέσω της εφαρμογής ενός νέου μνημονίου για την περίοδο 2014-2020".
ΕΣΤΙΑ: "Έμμεσοι φόροι: Γιατί αυξάνονται. Πρόδηλη αδυναμία εισπράξεως των αμέσων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα, λόγω της απίστευτης φοροδιαφυγής η άμεση φορολογία κατήντησε να είναι πιό άδικη από την έμμεση. Λόγω και των υψηλών συντελεστών φόρου, η φοροδιαφυγή είναι πολύ πιό εκτεταμένη στην άμεση φορολογία, παρά στην έμμεση. Έτσι, οι έμμεσοι φόροι είναι πιο αποτελεσματικοί ως προς την βεβαίωση και είσπραξή τους, από ό,τι οι άμεσοι".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προς μείωση των αποδοχών στις ΔΕΚΟ. Θα ενταχθούν στο Μνημόνιο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά την ενσωμάτωση των ελλειμμάτων και των χρεών τους στο δημόσιο έλλειμμα και χρέος, οι ΔΕΚΟ θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τρόικας. Στο Μνημόνιο, που θα επικαιροποιηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη των ξένων ελεγκτών στα μέσα Νοεμβρίου, θα ενσωματωθούν, με απαίτηση των δανειστών, προγράμματα αναδιάρθρωσης των δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς τα ελλείμματά τους συνυπολογίζονται πλέον για την επίτευξη των στόχων και την εκταμίευση των δόσεων".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Καμία επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Η Κομισιόν κλείνει την πόρτα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "κλείνει την πόρτα της ενδεχόμενης διαπραγμάτευσης της αποπληρωμής του χρέους ο Α. Αλταφάζ, λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η δημοπρασία εντόκων γραμματίων από την οποία αντλήθηκε το ποσό ύψους 1,17 δισ. ευρώ με μικρότερο επιτόκιο από την προηγούμενη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου".
ΤΑ ΝΕΑ: "Κατασχέθηκαν 70 ακίνητα σε σαράντα μέρες σε Κολωνάκι, Μύκονο, Σαντορίνη".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με ακίνητα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κολωνάκι, Σύνταγμα και Μοναστηράκι άρχισαν οι κατασχέσεις ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών ως έσχατο μέσο για να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές 50,83 εκατ. ευρώ. Τις τελευταίες 40 ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών έβγαλε έξι ακίνητα στο σφυρί και προχώρησε σε 70 κατασχέσεις ακινήτων και 36 κατασχέσεις μισθωμάτων".
Η ΝΙΚΗ: "Ρίξτε το βάρος στους χαμηλόμισθους".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στη συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό του 2011, ζήτησαν από τον "τσάρο" να στηρίξει τις ασθενέστερες τάξεις και να μη "χαϊδεύει" τις τράπεζες. Επίθεση Παπακωνσταντίνου σε Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία για το χάλι που οδήγησε την ελληνική οικονομία στο χείλος του γκρεμού".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.Ενιαίος φορέας ενέργειας κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. " Η εφημερίδα αναφέρει ότι "είναι ανάγκη η λαϊκή αντεπίθεση για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας που θα υπηρετεί ένα σύνολο στόχων και κριτηρίων."
City Press: "Θετικό μήνυμα για την οικονομία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πρώτη σημαντική μείωση επιτοκίων δανεισμού μετά την ένταξη στο μνημόνιο. Γ. Παπακωνσταντίνου: Η εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα θα επανέρχεται όσο βάζουμε τάξη στα ελλείμματα. Ενισχυμένη η Εθνική Τράπεζα μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου".
Metro: "Παράταση των δόσεων "ψηφίζουν" οι αγορές".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "φουντώνουν οι συζητήσεις γύρω από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ με την ΕΕ να εγείρει προς το παρόν σθεναρές ενστάσεις, ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η πρόταση έχει τεθεί επί τάπητος, όχι όμως με πρωτοβουλία της Ελλάδας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Απόβαση" στην Κύπρο από 5.000 Έλληνες εκπαιδευτικούς".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στόλισε τη βίλα του με αρχαία ο "υπαρχηγός" του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ψωμί, ψωμί, ψωμί δεν ακριβαίνει! 2ο Φεστιβάλ Άρτου από σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Τάσεις αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού". Σ
το βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αργή αλλά σταθερή βελτίωση των όρων δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου διαπιστώνει η κυβέρνηση. Χθες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε το ποσό των 1,17 δισ. ευρώ με δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ελπίδες αλλαγής κλίματος. Πτώση spread και θετικές εκθέσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πρώτα δειλά, αλλά σαφή, σημάδια αλλαγής κλίματος στην ελληνική οικονομία άρχισαν ήδη να διαφαίνονται. Το επιτόκιο δανεισμού αποκλιμακώνεται, ο "χορός" των διεθνών οίκων που συστήνουν αγορές ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται, ενώ και κάποιοι από τους πλέον απαισιόδοξους γκουρού των αγορών για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας αλλάζουν στάση".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τα ραβασάκια της εφορίας. Η τελική αντεπίθεση του φοροελεγκτικού μηχανισμού με στόχο 16 δισ. ευρώ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μία πραγματική καταιγίδα από "ραβασάκια" της εφορίας περιμένει το τελευταίο τρίμηνο τους φορολογουμένους στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει όλους τους ανοικτούς λογαριασμούς και να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος, εισπράττοντας τα υπόλοιπα 16 δισ. ευρώ από τα 52 δισ. ευρώ που προβλέπει συνολικά το σκέλος των εσόδων".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο μνημόνιο μετά το 2013".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοιχτό ενδεχόμενο και για νέο μνημόνιο, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, άφηναν χθες κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί και μετά το 2013".

enet.gr Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs