Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ένα βήμα πριν την πτώχευση η "Απογευματινή"

Κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο πριν το λουκέτο. Απαραίτητη προϋπόθεση η συναίνεση των βασικών πιστωτών της

Δραματικές στιγμές για την ιστορική εφημερίδα "Απογευματινή", καθώς υπέβαλε αίτηση να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ το πρωί της Τρίτης αναμένεται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΕΣΗΕΑ για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Στο μεταξύ, αύριο έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί και η προσφυγή των εργαζομένων της επιχείρησης, με την οποία ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την καταβολή δεδουλευμένων του Αυγούστου.
Το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα αποτελεί στην ουσία το τελευταίο καταφύγιο, πριν το οριστικό λουκέτο, καθώς δίνει τη δυνατότητα όλων όσοι υπάγονται στις ευεργετικές του διατάξεις να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν προστασία, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση, αλλά και να παρουσιαστούν πρότασεις εξυγίανσης της αιτούσας εταιρείας.
Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για τη ρύθμιση των χρεών είναι η συναίνεση του 51% των πιστωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βασικοί πιστωτές της εφημερίδας "Απογευματινή" είναι η Εθνική Τράπεζα και τα πιεστήρια της "Ναυτεμπορικής", με τους οποίους η εφημερίδα καλείται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διαπραγματεύσεις διάρκειας 2 μηνών για τη ρύθμιση του χρέους.




Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs