Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νωρίτερα έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας






Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς των νέων τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων.
Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Σχετική ρύθμιση περιελήφθηκε από το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο.
Η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση επιδιώκει να προσθέσει (λογιστικά) έσοδα του 2011 μέσα στα έσοδα του 2010, προκειμένου να μειώσει την απόκλιση που μέχρι στιγμής υπάρχει και που υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του έτους θα είναι στα 7. δισ. ευρώ. Εξετάζοντας "λογιστικά" την πρόωρη αυτή είσπραξη, δεν φαίνεται κανένα λάθος. Αλλά πρόκειται για μία ξεκάθαρη λογιστική αλχημεία η οποία θα επιδεινώσει αφόρητα το 2011. Εκτός και αν ο τότε πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών αποφασίσουν να εισπράξουν 6 μήνες νωρίτερα τα τέλη κυκλοφορίας.
Για να μην κοροϊδευόμαστε, οι απάτες επαναλαμβάνονται, η ανικανότητα είσπραξης είναι πλέον ξεκάθαρη και η επίσπευση είσπραξης των τελών κυκλοφορίας απλά αποδεικνύει πως... η κυβέρνηση αυτή δεν έχει σχέδιο και ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για το σήμερα... Αύριο, εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα βρίσκονται ούτε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε και στη χώρα, για να βιώσουν τις παράλογες αποφάσεις που παίρνουν σήμερα.


http://kostasxan.blogspot.com



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs