Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Μια γενιά χάνεται: Οι νέοι αδυνατούν να κάνουν οικογένεια

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat,το 63,5% των Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 34 ετών, εξακολουθεί να διαμένει μαζί με τους γονείς του, ενώ μεγάλη είναι και η μείωση των γεννήσεων, με τους νέους να αδυνατούν να κάνουν οικογένεια λόγω της κρίσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται στοιχεία της Eurostat, η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει στην αύξηση του φαινομένου καθώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι προτιμούν να διαμένουν μαζί με τους γονείς τους, επειδή αδυνατούν να βρουν πόρους προκειμένου να φτιάξουν το δικό τους νοικοκυριό. Kαθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καθώς άνω του 50% των Ελλήνων, ηλικίας έως 25 ετών, βρίσκεται εκτός της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 63,5% των Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 34 ετών ζει στο πατρικό σπίτι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 25 έως 34% υπερβαίνει το 50%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των γεννήσεων έχει συρρικνωθεί σημαντικά, καθώς ο δείκτης γονιμότητας δεν υπερβαίνει το 1,30.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs