Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αυτός είναι ο Λ. Παπαδήμος - Αφιερωμένο σε όσους "τον εκτιμούν σαν άνθρωπο"...


Λομπίστας του πολυεθνικού κεφαλαίου διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού. Αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να ματαιωθεί με μαζικές και αποφασιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις.
 

 


Του Γιώργου Βασσάλου

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.  
Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder:
H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να “διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική” σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “Η Κρίση της Δημοκρατίας”. Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington. Η έκθεση διαπίστωνε ότι “κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία”. Η έκθεση είπε επίσης ότι “χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας” και ακόμα ότι “η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων”. Ιδού λοιπόν η ομάδα πίεσης της οποίας είναι μέχρι σήμερα μέλος ο κύριος Παπαδήμος και της οποίας ακριβώς την ιδρυτική αποστολή έρχεται να εκπληρώσει στην Ελλάδα: να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει. 
Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό». Αυτό ακριβώς προβλέπει και το πρόγραμμα της Τρόικας που έρχεται να εφαρμόσει ο κύριος Παπαδήμος. Την παράδοση όλων των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνικά αρπακτικά που είναι στην πράξη τα ίδια με αυτά που τον επέβαλαν μέσω του ελέγχου που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σαρκοζί. 
Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «...πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Να πώς σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες να έχουν καθοριστικό ρόλο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα [1] και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου). 
Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του. 
Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του ’30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.
Είναι άκρως αυτο-εξευτελιστικό για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές ελίτ που αποδέχονται –αν δεν επιβάλλουν– το πρόσωπο αυτό που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα που η Ελλάδα διαστρέβλωσε τα δημοσιονομικά της μεγέθη ώστε να μπει στο Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ψεύτική ήταν η –έτσι κι αλλιώς δέκα χρόνια καθυστερημένη– οργή των «ευρωπαίων εταίρων» για τη χάλκευση των στατιστικών, που φυσικά δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Από κοινού οι ευρωπαϊκές ελίτ με την ελληνική αστική ηγεσία σχεδίασαν την είσοδο της χώρας στο ευρώ, μαζί και τώρα σχεδιάζουν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.  
Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.
Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας την άμεση διάλυση της κυβέρνησης αυτής, εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.[1] Περισσότερα γι’ αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών


Bookmark and Share

7 σχόλια:

 1. Habemus PapaΔήμιο
  http://kopria.blogspot.com/2011/11/habemus-papa.html
  «Χρειάζεσαι κάποιον που να μιλάει ελληνικά αλλά που δεν είναι με το μέρος των Ελλήνων» είπε η πηγή, σύμφωνα πάντα με το Reuters.
  Ο κ. Παπαδήμ(i)ος μιλά ελληνικά, έτσι δεν είναι;

  Επιτρέπεις αναδημοσίευση φαντάζομαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως πρέπει επιτέλους να μπούν επιτηρητές ωστε να δουλέψει σωστά το σύστημα και οι πολίτες βέβαια? Να πάψουν η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η φοροαποφυγή, οι κολλητοί, το μέσον, το υπέρογκο δημόσιο και ένα σωρό άλλα πράγματα που μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε? Πιστεύω οτι αρκετοί πολίτες δεν θα είχαν πρόβλημα να ελέγχονται τα υπουργεία απο τους ξένους μπάς και δουλέψουν σωστά. Τόσα χρόνια που ήταν ελεύθερα τι προκοπή είδαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε των 2:53 μ.μ. Μήπως θα πρέπει αντί να έχεις έναν ξένο απο πάνω σου να σε μαστιγώνει με εξωφρενικά δικαιώματα πάνω σου, να πάρν=εις εσύ κι εγώ κι ο παρακάτω, την ευθύνη των εαυτών μας και της χώρας μας; Μήπως εμείς ως Πολίτες να συμμετέχουμε σ αυτές τις διαδικασίες και να απαιτούμε σωστή επιτήρηση από Έλληνες; Μήπως να δουλέψουμε εμείς να φτιάξουμε μια σωστή ζωή και χώρα που θα είναι δική μας, αντί να τα ξεπουλήσουμε σε άλλους; Γιατί με τον τρόπο που προτείνεις, αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Φασίστας Γιαννης Μεταξάς 60 χρόνια πριν υπεράσπισε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της Πατρίδας λέγοντας ΟΧΙ στους ομοιδεάτισσα φασίστική Ιταλία και Γερμανία που ζήτησε παραχωρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος βγάζοντας τον Ελληνικό λαό στο μέτωπο.
  Σημερα η δημοκρατία της αλητο-σοσιαλιστικής γεννιάς του Πολυτεχνείου αρνείται να υπερασπιστεί την χωρα στο όνομα τάχα μιας διαλυμένης και παραχωρημένης σε ξένους οικονομίας και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας στους ιδιους εχθρούς που 60 χρόνια πριν κατατρόπωσε ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Γιάννης Μεταξάς.
  Ειναι ντροπή για οσους πιστεψαν στην δημοκρατία να την παρακολουθούν να εξευτελίζεται με τετοιΟ τρόπο από τοσο μικρούς πολιτικούς του πεζοδρομίου. Νοιώθω ντροπή που τη υπεράσπισα στα χρόνια της χούντας και αγωνίστηκα να την παραδωσω σε χερια που την βίασαν.
  Να γνωρίζουν όμως οι βιαστές και προδότες της οτι αργά η γρήγορα θα γευτούν την τιμωρία που αξίζει σε καθε βιαστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλα μιστερ, ΠΩΣ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ, ΚΑΙ IMF.
  ΤΙ ΑΧΤΑΡΜΑς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
  ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ , Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. ΚΟΛΟΣΙΑΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ,ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, , Η Ο ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ? (και σε ποιον ροκφελερ αναφερεσαι).
  Σταματηστε τις μπαρουφες ωρε, και παψτε να δουλευετε την ΠΛΕΜΠΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ,ΟΧΙ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ( εκτος απο τις αθλητικες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ COLUBIA O ΑΛΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΖΕ ΤΟΝ BEN BERNACKE, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ?
  Ωρε ποια κυριαρχικα δικαιωματα και πρασινα αλογα? Ενα νομο να ψηφισει η αυριανη η η μεθαυριανη κυβερνηση , επαναεθνικοποιει οτι γουσταρει. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs