Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ενόχληση σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον από τη μη πληρωμή του ΔΝΤ

Σκληρό παιχνίδι από τον Πρωθυπουργό


Σκληρό παιχνίδι από τον Πρωθυπουργό που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα, βραδινή, τριμερή με Μέρκελ – Ολάντ.
tsipras1
Το «μυστικό» πίσω από την σπουδή του Βερολίνου και των Παρισίων να αναζητήσουν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες, τον Έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη μεταξυ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ, μοιάζει να κρύβεται στις τακτικές κινήσεις του Μαξίμου:
-Ο κ. Τσίπρας αντί, όπως είχε προαναγγελθεί, να παραμείνει στις Βρυξέλλες προκειμένου σήμερα να έχει ένα νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ επέστρεψε στην Αθήνα και προκάλεσε την απογευματινή, προ ημερησίας, συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή
- Η ελληνική κυβέρνηση, εκ παραλλήλου, ενεργοποίησε τη δυνατότητα ομαδοποίησης των δόσεων προς το ΔΝΤ  σπρώχνοντας» τα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να καταβληθούν σήμερα στα τέλη Ιουνίου. Το ενδεχόμενο μετάθεσης των πληρωμών είχε συζητηθεί και, μάλιστα, είχε προσφερθεί στον κ. Τσίπρα ως μέτρο διευκόλυνσης. Ωστόσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει ότι δεν επρόκειτο να κάνει χρήση, κάτι άλλωστε που διεφάνη και από όσα είχε δηλώσει, νωρίτερα, για το θέμα η κ. Κριστίν Λαγκαρντ όταν και σημείωνε ότι είναι «βεβαία για την καταβολή της δόσης από την Ελλάδα».
Ο συνδυασμός των δύο κινήσεων από πλευράς Τσίπρα προκάλεσε προβληματισμό – κάποιοι κάνουν λόγο για οργή – στους εταίρους καθώς θεωρήθηκε ως "άδειασμα". Ειδικά, δε, από τη στιγμή που βασική επιδίωξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ ήταν να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις επίλυσης του ελληνικού ζητήματος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης των G7 στο Μόναχο την Κυριακή. Αντί αυτού, το Βερολίνο είδε τα διεθνή μέσα να... προαναγγέλλουν ρήξη μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, με επιχείρημα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, ανάλογα και με τις εξελίξεις ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να μεταβεί, εκ νέου στις Βρυξέλλες, για ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, αύριο Σάββατο.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs