Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κλειστά τα εμπορικά λιμάνια, κινητοποιήσεις για την πώληση του ΟΛΠΣυντάκτης: 


limani-apergia-630.jpg

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά λιμάνια σε όλη τη χώρα |EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους και σε όλο τον πειραϊκό λαό απευθύνει η «Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ» προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά λιμάνιασε όλη τη χώρα.
Την κινητοποίηση διοργανώνουν η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με την αξιοποίηση του ΟΛΠ.
«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας στροφή, εγκαταλείποντας τον προεκλογικό του λόγο και τις δεσμεύσεις προς τον λαό, επιχειρεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δήλωνε ότι θα καταργηθεί) την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής και σημειώνεται ότι «αποτελεί πρόκληση για τον λαό, τους εργαζομένους και την κοινωνία η δήλωση του υπουργού Γ. Σταθάκη ότι η κυβέρνηση –το ΤΑΙΠΕΔ περισσότερο– βρίσκεται φυσικά σε διαπραγματεύσεις με την COSCO ώστε να αναζητηθούν όροι και προϋποθέσεις στον ισχύοντα αυτήν τη στιγμή διαγωνισμό που μπορούν να αλλάξουν και πρέπει να αλλάξουν, για να γίνουν περισσότερο επωφελείς για τη χώρα μας».
«Ο ΟΛΠ δεν πωλείται» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι | ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του υπουργού «πολιτική γκάφα ολκής που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση», που αποκαλύπτει ότι προνομιακά διαπραγματεύεται τους όρους της σύμβασης με την κινέζικη εταιρία, όσο για την ανακοίνωση την επομένη του ΤΑΙΠΕΔ, όπως λένε, όχι μόνο δεν άλλαξε τα δεδομένα αλλά κατέδειξε ξεκάθαρα την κυβερνητική βούληση να ξεπουληθεί ο ΟΛΠ.
Καλεί την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς, κεντρικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του στη Βουλή και στην τοπική κοινωνία να εγκαταλείψουν την «ένοχη σιωπή και αφωνία» και κάνουν γνωστό ότι σε κάθε περίπτωση η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, τα συνδικάτα απορρίπτουν απερίφραστα την κυβερνητική προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και θα σταθούν με τους αγώνες τους απέναντι σε αυτές τις επιλογές και στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.


«Η Παμπειραϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις θα οργανώσουν συντονισμένα την πάλη τους και θα εμποδίσουν με πολύμορφους αγώνες το ξεπούλημα του ΟΛΠ. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας ήταν και είναι απαράβατη αρχή και προϋπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μια άλλη πολιτική ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού και των εργαζομένων» αναφέρουν.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs