Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μέρκελ και συνεργάτες ετοιμάζουν πανευρωπαϊκό πραξικόπημα

Μέρκελ και συνεργάτες ετοιμάζουν πανευρωπαϊκό πραξικόπημα
Βάζουν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν και αυτομάτως, προετοιμάζουν το έδαφος για ένα πανευρωπαϊκό πραξικόπημα.
Μετά από τις φημολογίες και τα δημοσιεύματα, ήρθε σήμερα ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ο διορισμένος «πρόεδρος» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμως να ανοίξει το δρόμο για την εκτροπή από την ευρωπαϊκή παράδοση τήρησης των δημοκρατικών κανόνων.

Ο κύριος αυτός, με τον πιο επίσημο τρόπο, δήλωσε ότι την επιλογή για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν έχουν οι 28 κυβερνήσεις των κρατών- μελών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναδειχθεί στην ηγεσία της Κομισιόν παράγοντας, εκτός των πέντε υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας, ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Φαν Ρομπάι, ο πολιτικός που θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα πρέπει να διαθέτει «μία πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και μία μεγάλη πλειοψηφία στο Συμβούλιο», στο οποίο συμμετέχουν οι ηγέτες των 28 χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, ο πρόεδρος του Συμβουλίου δήλωσε: «»Θα συμβουλευθώ το Κοινοβούλιο, πρώτα τον πρόεδρο και στη συνέχεια τους επικεφαλής των ομάδων στη διάρκεια του Ιουνίου και θα προσπαθήσω να βρω μια λύση όσο το δυνατό πιο ισορροπημένη που θα μειώνει τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους θεσμούς”.

Ο Φαν Ρομπάι έχει καλέσει τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών σε δείπνο στις 27 Μαΐου, δύο ημέρες μετά από τις ευρωεκλογές, με αποκλειστικό θέμα την επιλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ανοικτό πραξικόπημα, εάν εκείνος που θα επικρατήσει δεν θα είναι απολύτως αποδεκτός από τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τους άλλους ισχυρούς της Ε.Ε.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs