Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τεστ για την κυβέρνηση η επόμενη Κυριακή – Μήνυμα αποδοκιμασίας της λιτότητας στην Ελλάδα βλέπει στον πρώτο γύρο των εκλογών ο διεθνής Τύπος

Τεστ για την κυβέρνηση  η επόμενη Κυριακή – Μήνυμα αποδοκιμασίας της λιτότητας στην Ελλάδα βλέπει στον πρώτο γύρο των εκλογών ο διεθνής Τύπος
Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής υπογραμμίζουν τα διεθνή ΜΜΕ
Για μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Ελλάδα κάνει λόγο το μεγαλύτερο μέρος του διεθνούς Τύπου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τα δημοσιεύματα αν και υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, τονίζουν ότι ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Το Reuters υπογραμμίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι έβγαλαν το θυμό τους για της πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης στον πρώτο γύρο των εκλογών, τονίζοντας ότι οι ο δεύτερος γύρος, μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεωρούνται τεστ για τη συγκυβέρνηση.
Το πρακτορείο τονίζει ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης και μέτρων λιτότητας που έχουν μειώσει τα εισοδήματα και έχουν σπρώξει την ανεργία στο 26%, «οι εκλογές αφορούν τόσο εθνικά θέματα, όσο και τοπικά» ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα υψηλά ποσοστά που κατάφερε να κερδίσει η Χρυσή Αυγή.
Από την πλευρά του το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής από τον πρώτο γύρο των εκλογών, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε τελικά να κάνει «επιδρομή» στην κάλπη
Το Bloomberg επισημαίνει ότι μία ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα μπορούσε να απειλήσει τη συγκυβέρνηση, «καθώς η αριστερή αντιπολίτευση ενδέχεται να εκφράσει πιο έντονα την απαίτησή της για πρόωρες εθνικές εκλογές».
Την ίδια άποψη εκφράζει και η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι συμβολικές για την κυβέρνηση και την αριστερή αντιπολίτευση.
«Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να κρίνει εάν η Ελλάδα θα επιμείνει στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ή εάν θα βυθιστεί σε νέα πολιτική αστάθεια» τονίζει η Wall Street Journal, η οποία υπογραμμίζει ότι ακόμα και αν η συγκυβέρνηση περάσει τον σκόπελο των εκλογών, δημιουργούνται ερωτήματα για το εάν θα μπορέσει να συνεχίσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι τον προσεχή Μάρτιο υπάρχει ακόμα μία πρόκληση: η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για αβέβαιο μήνυμα στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει στην επαρχία», κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα» του υποψηφίου της ΝΔ στην Αθήνα.


www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs