Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» σε δάνεια και κάρτες

Στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων παραδέχονται ότι ο αριθμός όσων έχουν σταματήσει να τακτοποιούν κανονικά τα δάνεια τους, αυξάνει επικίνδυνα

Picture 0 for «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» με δάνεια και κάρτες
Πολύ έντονο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Σε βαθμό που ακόμα και στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων να παραδέχονται ότι ο αριθμός όσων έχουν σταματήσει να τακτοποιούν κανονικά τα δάνεια τους, να αυξάνει επικίνδυνα, εν μέσω μιας γενικότερης ...ευφορίας ότι όλα πάνε καλύτερα. Τα μηνύματα, ωστόσο, που εκπέμπονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά.
Τα επισφαλή δάνεια έχουν φτάσει πλέον ως μέσος όρος στο 28% και όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα σπάσουν και το φράγμα του 30%. Δηλαδή, σχεδόν 1 στα 3 δάνεια, όλων των κατηγοριών, έχουν πάψει να πληρώνονται. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, στα καταναλωτικά δάνεια, η αντιστοιχία έχει φτάσει στα 2 στα 4, ειδικά σε ό,τι αφορά στις πιστωτικές κάρτες. Για τα υπόλοιπα που είναι κάτω από τα 500 ευρώ, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι απογοητευτική.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι, συγκριτικά, που εξακολουθούν να πηγαίνουν κάθε μήνα και να βάζουν το ελάχιστο, έστω, προβλεπόμενο ποσό, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα να προκαλεί απελπισία στις αρμόδιες διευθύνσεις. Το χειρότερο απ όλα, ωστόσο, είναι ότι αυτή η κατάσταση πολύ δύσκολα θα αντιστραφεί. Τα μηνύματα που έρχονται από διαφορετικές πλευρές, στις διοικήσεις των τραπεζών, παραμένουν δυσάρεστα και όλα δείχνουν ότι έτσι θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs