Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Απολύσεις στο Δημόσιο και το 2015 περιλαμβάνει η νέα συμφωνία


«Ενδεικτικό» στόχο για 2.000 επιπλέον απολύσεις από το Δημόσιο, μέσω πειθαρχικών, ανέλαβε η κυβέρνηση. Άνεργοι οι πρώτοι της διαθεσιμότητας.
dimosioapoliseis
Απολύσεων συνέχεια στο Δημόσιο και για το 2015 προβλέπει η νέα συμφωνία για την επικαιροποίηση του μνημονίου στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ήδη εκκρεμούν 11.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το τρέχον έτος, με τις πρώτες να υλοποιούνται ήδη εις βάρος των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών αλλά και καθηγητών που περιλαμβάνονταν στον πρώτο κύκλο διαθεσιμότητας του περασμένου καλοκαιριού.
Η 8μηνη περίοδος διαθεσιμότητας έληξε και όσοι δεν απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις νοούνται πλέον ως απολυόμενοι, σπάζοντας ένα ταμπού δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και οδηγώντας σε απόγνωση ανθρώπους που, αντικειμενικά, θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα επανεισόδου στην αγορά εργασίας.
Ωστόσο, απολύσεις προβλέπονται και για το 2015. Μπορεί μεν το αίτημα της τρόικας για 8.000 έως 10.000 επιπλέον απολύσεις να απερρίφθη, ωστόσο στο κείμενο της νέας συμφωνίας θα περιλαμβάνεται ρητή αναφορά σε «ενδεικτικό» στόχο 2.000 απολύσεων για το επόμενο έτος.
Το μη χείρον, βέλτιστο; Ενδεχομένως. Στο κείμενο θα σημειώνεται ότι οι 2.000 απολυόμενοι θα προέλθουν από τις δεξαμενές των πειθαρχικών συμβουλίων αλλά και τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει, κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή μονιμοποίησής τους, οι εργαζόμενοι.


Μοιάζει με… σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας στη χώρα; Προφανώς. Από την άλλη αποδεικνύει ότι πολλοί από όσους βρέθηκαν στο στόχαστρο κατά την πρώτη φάση της διαθεσιμότητας – απολύσεων μπορούσαν κάλλιστα να παραμείνουν ή έστω να μετατεθούν σε άλλες θέσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μαχαίρι ήταν… οριζόντιο, χωρίς την ελάχιστη έννοια αξιολόγησης. Τότε η ελληνική κυβέρνηση κυνηγούσε τους… αριθμητικούς στόχους. Με αποτέλεσμα ο έλεγχος των πειθαρχικών παραπτωμάτων ή των πλαστών δικαιολογητικών να έρθει σε δεύτερη μοίρα…
http://www.matrix24.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs