Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γεωστρατηγική και βιωσιμότητα χρέους στην αμερικανική ατζέντα Σαμαρά

Γεωστρατηγική και βιωσιμότητα χρέους στην αμερικανική ατζέντα του Πρωθυπουργού
Με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο σε σχέση με το μακροοικονομικό σενάριο και το μέλλον της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ο Πρωθυπουργόs μεταβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες στις ΗΠΑ σε μια επίσκεψη με έντονο οικονομικό χαρακτήρα. Αναμφισβήτητα οι δυο συναντήσεις που θα έχει με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Μπάιντενδεσπόζουν του προγράμματος.
Το πρόγραμμα του Αντ. Σαμαρά
Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στην Αμερική ξεκινά με εκκλησιασμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου την Κυριακή το πρωί, όπου θα χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα δοθεί δεξίωση στην οποία θα παραβρίσκονται οι εκπρόσωποι από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Στο ίδιο πλαίσιο, θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.
Τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί, θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις.Ο Α. Σαμαράς δίνει μεγάλο βάρος στο ρόλο του αμερικανοεβραϊκού λόμπι στο κομμάτι των επενδύσεων στη χώρα. Επίσης με τονΝτέιβιντ Χάρις, πρόεδρο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής έχει μακροχρόνιους δεσμούς. Ο πρωθυπουργόs στιs συναντήσεις αυτέs με τις εβραϊκές οργανώσεις θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τις ανησυχίες των στρατηγικών μας πλέον εταίρων στην περιοχή για τη Χρυσή Αυγή. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς προτάσσοντας τα όσα η Ελληνική δικαιοσύνη πράττει εσχάτως.
Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

1892456

Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην Ελλάδα θέσεις του.
Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.
Την Πέμπτη o κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας χημικών Dow Chemical, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα, θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Wall Street Journal».
Τέλος, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, προβλέπεται συνάντηση με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα παραβρίσκονται, όπως και τον περασμένο Αύγουστο που ήλθαν στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στην Hellenic Initiative συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Κεντρικός στόχος της όλης επίσκεψης είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες επενδύσεις σε καθεστώς ασφαλείας. Παράλληλα ότι αποτελεί σημείο γεωστρατηγικήs αναφοραs για την πολιτική ενέργειαs κι ασφάλειαs στην Αν. Μεσογειο.

1908690

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να διακριβώσει τις διαθέσεις του ΔΝΤ απέναντι στην υπό εκκίνηση συζήτηση για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους για το οποίο το Ταμείο επιδιώκει άμεσα κούρεμα καθώς θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο κι άρα επίδεκτο χρηματοδότησης.
Η  επιστροφή του Πρωθυπουργού στην Αθήνα από τις ΗΠΑ αναμένεται για το απόγευμα της προσεχής Παρασκευής και αμέσως αρχίζει η προετοιμασία για την διήμερη και εξίσου σημαντική επίσκεψη στο Ισραήλ, στις 7-8 Οκτωβρίου, όπου και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών.


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs