Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο Μελισσανίδης εκβιάζει Σαμαρά για να χτυπήσει Κόκκαλη

Ο Μελισσανίδης εκβιάζει Σαμαρά για να χτυπήσει Κόκκαλη

Τι πραγματικά συμβαίνει στον ΟΠΑΠ. Μπλοφάρει ή θα τινάξει το deal στον αέρα το Emma Delta


 Θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται γύρω από την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ καθώς οι αγοραστές Emma Delta-Δημήτρης Μελισσανίδης, ακολουθούν μια μάλλον περίεργη στρατηγική προσπαθώντας να αποτινάξουν και να ανατρέψουν συμφωνίες που είχαν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης πριν από τη διαδικασία πώλησής της επιχείρησης. Με διαρροές στα media και εξώδικα επιχειρείται η δημιουργία ενός ιδιαίτερα εκρηκτικού σκηνικού, ενώ επιστρατεύονται και δημοσιεύματα που θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και την ίδια την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, απειλώντας εμμέσως την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με... Βατερλώ. Πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα, υποχρεώνοντας τον Σωκράτη Κόκκαλη να προσέρθει σε διαπραγματεύσεις και απευθείας διάλογο...
Χρήστος Φράγκου
Η εμπλοκή ηχηρών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου, μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιριών καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα δυσνόητο σταυρόλεξο. Η απειλή του Emma Delta να αποχωρήσει -πληρώνοντας μόνο την εγγυητική των 20 εκατ.- όπως αυτή περιγράφεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση του ΟΠΑΠ... υπέρ Κόκκαλη αφήνουν να διαφανούν οι ιδιαίτερα έντονες παρασκηνιακές διεργασίες.
Ωστόσο η υπόκωφη και μέσω δημοσιευμάτων απειλή των υποψήφιων αγοραστών να υπαναχωρήσουν, τινάζοντας στον αέρα τη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση και το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που αυτή δημιούργησε στην αγοράφαντάζει απίθανο σενάριο για τους γνώστες των πολιτικών ισορροπιών. Με δεδομένη τη στενή φιλία που συνδέει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Αντώνη Σαμαρά (που φτάνουν μέχρι και τον δημόσιο εναγκαλισμό) μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε κόλαφο για την κυβέρνηση και προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.
Η καταλυτική παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ προς τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άμεση υπογραφή των συμβάσεων και η άτυπη κωλυσιεργία από την πλευρά της επιχείρησης περιγράφουν ένα στημένο σκηνικό με άλλες προεκτάσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες "μπλόφας" από το fund Emma Delta.
Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί "διαβάζει" και η πλευρά Κόκκαλη-Lottomatica-Intralot. Αν και δεν εκδίδουν ανακοινώσεις -διατηρώντας χαμηλούς τόνους- κινούνται έντονα στα παρασκήνια εξασκώντας κάθε μέσο πίεσης ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τον ορισμό του τεχνολογικού παρόχου και για την αγορά των Κρατικών Λαχείων.
Αντιλαμβανόμενη το υψηλό διακύβευμα για την κυβέρνηση, η πλευρά Κόκκαλη προτιμά να πετάξει το μπαλάκι στο ΤΑΙΠΕΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αρνούμενη παράλληλα την οποιαδήποτε συζήτηση με τους νέους μετόχους καθώς και την αναδιαπραγμάτευση όρων και συμβάσεων.
Ενδεχόμενο "στραβοπάτημα' στην υπόθεση του ΟΠΑΠ θα αποτελούσε Βατερλώ για την κυβέρνηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και ως εκ τούτου δεν αποκλείονται ακόμα και παρασκηνιακές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά προς την κατεύθυνση της Emma Delta αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.
Όπως φαίνεται από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να συγκρουστεί με την πλευρά Κόκκαλη παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προς αυτή την κατεύθυνση.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σε κατ ιδίαν συναντήσεις των δυο ανδρών, καθώς και σε επικοινωνίες μέσω τρίτων, το πρωθυπουργικό γραφείο έχει διαμηνύσει στον Δημήτρη Μελισσσανίδη ότι η αποτυχία του deal δεν αποτελεί επιλογή για τον πρωθυπουργό.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs