Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εισαγγελέας καλεί Αλογοσκούφη στη δίκη για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ


Εισαγγελέας καλεί Αλογοσκούφη στη δίκη για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ
Αίτημα για να καταθέσουν πρώην υπουργοί και υφυπουργοί στην υπόθεση του σύνθετου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, που δικάζεται στο Γ’ Κακουργοδικείο Αθηνών υπέβαλλε ο εισαγγελέας προς το δικαστήριο κατά τη χθεσινή ημέρα.
Γράφει:  

Ο εισαγγελέας της έδρας, υποβάλλοντας ερωτήσεις για τη διαδικασία της έκδοσης του συνθέτου ομολόγου στην μάρτυρα κυρία Μαρία Διαμαντοπούλου, προϊσταμένη της διεύθυνσης φορέων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σηκώθηκε από την έδρα και ζήτησενα κληθούν ως μάρτυρες πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που εξέδωσαν το επίδικο και άλλα ομόλογα.  Ο λόγος; Παρότι η δίκη εξελίσσεται επί εννέα μήνες, δεν έχει φωτισθεί επαρκώς η πλευρά του εκδότη, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου το οποίο σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων ήταν ο βασικότερος ωφελημένος από τις εκδόσεις των ομολόγων. 

Το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, εξέδιδε συστηματικώς την περίοδο 2005-2007 σύνθετα ομόλογα δίχως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που ήταν και βασικός αγοραστής των ομολόγων να γνωρίζει τις όποιες ιδιαιτερότητες για να ασκήσει κάποιο είδος εποπτείας,  έχει προκαλέσει ανεξήγητες απορίες. 

Θυμίζουμε ότι το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ ήταν ένα από τα 8 σύνθετα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που εκδόθηκαν την περίοδο 2005-2007 (είχαν εκδοθεί και τραπεζικά σύνθετα). Το συγκεκριμένο εκδόθηκε με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας στις 22/2/2007 με ανάδοχο την επενδυτική τράπεζα JP Morgan. Στη συνέχεια αγοράστηκε από το επενδυτικό κεφάλαιο North Principal Investments και με την μεσολάβηση της Ακρόπολις χρηματιστηριακής διατέθηκε σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs