Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Τορπιλίζει» την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Τουρκία - Αρνείται την επαναπροώθηση προσφύγων

«Τορπιλίζει» την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Τουρκία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Άγκυρα, Τουρκία
Τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο μπλοκάρει τώρα η Τουρκία. Η Άγκυρα εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο που γίνονται στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ενώ αρνείται την επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της, κάτι που υποτίθεται ότι είναι το βασικό σκεπτικό της επιχείρησης.

Η Άγκυρα διά του εκπροσώπου της στη Στρατιωτική Επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει τη χάραξη του επιχειρησιακού πλάνου το οποίο θα εγκριθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων προκειμένου να κινηθεί με σαφή εντολή η νατοϊκή δύναμη SNMG2 στο Αιγαίο, μπλόκαρε μέχρι την περασμένη Παρασκευή σημαντικές πτυχές της επιχείρησης, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

«Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα, δεν έχω τέτοιες οδηγίες», φέρεται να είπε ο τούρκος εκπρόσωπος στην τελευταία συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας χωρίς να απαντά στο βασικό ερώτημα: τι θα συμβαίνει με τις βάρκες που θα εντοπίζονται από τα στρατιωτικά μέσα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να επιστρέφουν στα τουρκικά παράλια.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs