Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Να μην παίξουμε το παιχνίδι τους στο Αιγαίο


Η ελληνική κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί ταυτόχρονα δύο κρίσεις. Θα βρεθεί υπό ασφυκτική πίεση, αλλά πρέπει να μπλοκάρει οποιαδήποτε μεθόδευση που de facto οδηγεί σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας στο Αιγαίο
Adtech Ad
“Όταν έρχονται οι λύπες, δεν έρχονται σαν μεμονωμένοι κατάσκοποι, έρχονται σε τάγματα”.
Σίγουρα ο πρωθυπουργός, δεν είχε στο μυαλό του τον Σαίξπηρ όταν έλεγε στην Άνγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί δύο κρίσεις ταυτόχρονα.
AdTech Ad
Αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και το παιχνίδι, μοιάζει να παίζεται σε πολλά επίπεδα και με φύλλα σημαδεμένα.
Την ώρα λοιπόν, που η οικονομία ασθμαίνει, ο λαός είναι στα κάγκελα και τα Σκόπια κάνουν τα καλά παιδιά στήνοντας απάνθρωπους φράκτες, η συζήτηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό, μόνο αθώα δεν είναι.
Αν δεχθούμε οποιαδήποτε εμπλοκή, θα ακολουθήσουν σύντομα αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και επαναφορά των γκρίζων ζωνών. Απλώς αυτό θα γίνει με νατοϊκό καπέλο.
H θέση του πρωθυπουργού, ότι οποιαδήποτε εμπλοκή θα πρέπει να γίνει σε τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν είναι παρά ευχολόγιο.
Αν η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να εμπλέξει το ΝΑΤΟ, για να δείξει στο εσωτερικό της ότι κάτι κάνει στο προσφυγικό, αν η Κομισιόν δέχεται ασμένως οποιαδήποτε λύση, αν τα Σκόπια ετοιμάζονται με ανταλλάγματα να αποτελέσουν το τελευταίο σύνορο, της ξενοφοβικής Ευρώπης, η ελληνική πλευρά, παρά την οικονομική αδυναμία της χώρας, δεν πρέπει να μπει σε συζητήσεις που οδηγούν σε κοινές περιπολίες και γκρίζες ζώνες.
Ακόμα και αν υπάρξει οικονομικός εκβιασμός, που θα υπάρξει, το εσωτερικό μέτωπο σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να είναι αρραγές.
Οποιαδήποτε αλλαγή του status quo στα εθνικά θέματα, την περίοδο που οικονομικά είμαστε στο καναβάτσο, θα είναι επιζήμια και πρέπει να αποτραπεί με κάθε μέσο, που έχει η χώρα στη διάθεσή της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs