Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde  αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν γύρω από το πακέτο στήριξης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg επικαλούμενο πρόσωπο με γνώση του θέματος.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι δυό τους αναμένεται να συζητήσουν τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, γεγονός που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, όπως αποκάλυψε μια εκ των πηγών που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ατζέντα των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού με την κα Lagarde αναμένεται να βρεθεί και η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, περιλαμβανομένου του ασφαλιστικού.
Η συνάντηση Τσίπρα – Lagarde έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Forum στο Νταβός της Ελβετίας, ωστόσο ο προγραμματισμός ενδέχεται να αλλάξει, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Θα είναι η πρώτη τετ α τετ συνάντηση των δύο ηγετών από την κορύφωση της κρίση στα μέσα του 2015, σημειώνει το πρακτορείο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Andreas Adriano, καθώς και η εκπρόσωπος της ελληνική κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. 
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές πως για να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και η ευρωζώνη θα πρέπει να μειώσει το βάρος του χρέους σε επίπεδα που η εξυπηρέτησή του θα θεωρείται βιώσιμη.