Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ποιοί θέλουν, ποιούς δεν θέλει ο Μητσοτάκης και οι καραμπόλες


Τα ονόματα και τα προβλήματα για τη γαλάζια σκιώδη κυβέρνηση...

mitsotakis
Μπορεί στην κοινωνία και τα ΜΜΕ να επικρατεί ενθουσιασμός, ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ψευδαισθήσεις.
Η εξίσωση που καλείται να λύσει αρχικώς για να προχωρήσει τις αλλαγές που θέλει στο κόμμα και εν συνεχεία για να το καταστήσει διεκδικητή της ηγεσίας είναι πολυπαραγοντική και κρύβει κινδύνους.
Ήδη οι πρώτες εντάσεις έχουν εκδηλωθεί, ασχέτως εάν κρύβονται πίσω από τη θετική δημοσιότητα της εκλογής ενός νέου αρχηγού.
Η συμβολή του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκλογή Μητσοτάκη δεν τον καθιστά μόνον υπολογίσιμο παράγοντα στο κόμμα, αντιπρόεδρος γαρ, αλλά οδηγεί και σε καραμπόλες με τον άλλοτε συνοδοιπόρο του Μάκη Βορίδη. Το κλίμα μεταξύ των δύο είναι διαταραγμένο, ο Βορίδης ζήτησε να είναι εκ νέου κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ωστόσο ο Μητσοτάκης το αρνήθηκε θεωρώντας ότι η δεξιά δοσολογία θα ήταν μεγάλη καθώς και ο Άδωνις θα έχει, ως αντιπρόεδρος, το ενδιαφέρον στραμμένο στη Βουλή. Στο Βορίδη προτάθηκε να αναλάβει συντονιστής των τομέων Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Δικαιοσύνης, μαζί με τη συνταγματική αναθεώρηση. Αρχικώς, ο βουλευτής αρνήθηκε αλλά τώρα το ξανασκέφτεται...
Αντιστοίχως, η διάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη να έχει ενεργό ρόλο στο κόμμα, ακόμη και υπό την προεδρία του αδελφού της Κυριάκου γεννά νέα ζητήματα. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε προχθές σε τηλεοπτικό κανάλι ότι δεν θα ζητήσω από τον Κυριάκο κάτι άλλο από αυτό που θα ζητούσε με όποιον αρχηγό. Και αυτό που ζήτησε η κ. Μπακογιάννη είναι αυτό που ξέρει καλά, τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας. Μόνον που ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε προλάβει να τους τάξει αλλού και δημιουργήθηκε νέα εμπλοκή.
«Ορφανά» παραμένουν και άλλα χαρτοφυλάκια, όπως το Ανάπτυξης (υπ. Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας) και το Κοινωνικών Υποθέσεων (Υγεία, Πρόνοια, Ασφαλιση, Εργασιακά) ενώ και σε άλλους τομείς που είχε θεωρηθεί ότι είχαν κλείσει, όπως το Παιδείας για τον κ. Θοδ. Φορτσάκη οι δηλώσεις του υπέρ της πρότασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη περί διδάκτρων στα σχολεία προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες του οποίου διαμηνύουν ότι οι θέσεις συντονιστών και τομεαρχών δεν αποτελούν εφαλτήριο για την υπουργοποίηση όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα έχει σήμερα νέο κύκλο επαφών, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να λύσει την εξίσωση.
- See more at: http://www.matrix24.gr/2016/01/pii-theloun-pious-den-theli-o-mitsotakis-ke-i-karampoles/#sthash.yq8D3UL2.dpuf
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs