Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα στις επόμενες σαράντα ημέρες το πρώτο “μνημόσυνο”!

Μέσα στις επόμενες σαράντα ημέρες το πρώτο “μνημόσυνο”!
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου (Α) υποδέχεται τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Δ) για την παράδοση - παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Του The Realist 
Βροχή είναι, και ορθώς, τα συγχαρητήρια μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον εκλογικό θρίαμβο τον οποίο επέτυχε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής από την ηγεσία της Ευρώπης. Βροχή είναι και οι αναλύσεις που τον καθιστούν κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων και του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου. Μέχρι εδώ καλά.
Παρακολουθώντας όμως με προσοχή τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και των ηγετών της Ευρώπης, όλες έχουν ένα κοινό σημείο. Την επισήμανση ότι έχει συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Τα χαμόγελα του Πρωθυπουργού και η ακατάσχετη ευφορία του κυβερνητικού εταίρου που ξανά επέλεξε, του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, δεν μπορούν να αποκρύψουν από τη ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων την πικρή αλήθεια. Δεν μπορούν να αποκρύψουν την ψυχρολουσία των επόμενων εβδομάδων.
Και για του λόγου το αληθές αξίζει να πάρει κανείς μια γεύση των δηλώσεων.
«Τα ¾ των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε σύντομα την εργασία με τη νέα κυβέρνηση». Πιέρ Μοσκοβισί, Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Οικονομίας.
«O νέος κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα και να δεσμευτεί στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».
Για το θέμα του χρέους, «Το Eurogroup έχει συμφωνήσει να το εξετάσει μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του προγράμματος, αποκλείοντας ένα κούρεμα». Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις.
Από το κέντρο της ουσιαστικής ηγεσίας της Ευρώπης, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κ. Άγκελα Μέρκελ, κ. Στέφεν Ζάιμπερτ:
«Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί βεβαίως και με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στενά και σε εταιρικό πνεύμα. Αυτή η πρόταση ισχύει και δεν αφορά μόνο την από κοινού υπέρβαση της κρίσης χρέους. Αφορά και την πρόκληση που μας θέτει η κατάσταση των προσφύγων και για την οποία χρειαζόμαστε κοινές απαντήσεις». «Έχουμε μια πολύ καθαρή βάση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αυτή είναι οι συμφωνίες που έγιναν στο τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο δεν έχουν συναφθεί με κάποια κυβέρνηση, αλλά με την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί την πλήρη ισχύ του και πέρα από μια εκλογική αναμέτρηση και πέρα από τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης. Σε αυτή τη βάση θα συνεργαστούμε εμείς και σίγουρα και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση». «Οι Ευρωπαίοι συνήψαν με την Ελλάδα συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας. Πρόκειται για ένα μίγμα από χρηματοδοτική βοήθεια και ένα απαιτητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο στα επόμενα τρία χρόνια θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να έρθει σε βιώσιμη πορεία. Αυτή είναι η βάση της συνεργασίας μας. Θεωρούμε, βεβαίως, ότι ένας πρωθυπουργός ο οποίος διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το πρόγραμμα, εφόσον ξαναγίνει πρωθυπουργός θα φροντίσει και στη χώρα του ώστε η υλοποίηση να γίνει όπως προβλέπεται. Αυτό περιμένουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι και σε αυτό το πνεύμα θα είναι και η συνεργασία μας»
Και πιο επιμορφωτικός για όλους τους κατοίκους του Ευρωπαϊκού Πριγκιπάτου Εικονικής Πραγματικότητας, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Βerlingske Business, τόνισε ότι η διευθέτηση του χρέους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης των επιτοκίων. Ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως η Ελλάδα είχε πλεόνασμα το 2014, ενώ φέτος αναμένεται μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς ορισμένες μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν. Όπως είπε, αν τηρηθεί η συμφωνία που υπογράψαμε, σύντομα θα έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.»
Και έκλεισε με το σκωτσέζικο ντούζ:
«Η εφαρμογή Μνημονίων είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια  ο κ. Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας, όμως, ότι η χώρα, που εφαρμόζει το Μνημόνιο, παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
Όλα αυτά τα πολύ όμορφα είναι καλό να τα γνωρίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι για να συνειδητοποιήσουν τι καταιγίδα έρχεται πριν καν κάνουν Χριστούγεννα.
Διότι αυτά και το 1/3 των μέτρων και μεταρρυθμίσεων που ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει και ο ελληνικός λαός επικύρωσε καθιστώντας τον θριαμβευτή των εκλογών με την ψήφο του την Κυριακή, θα πρέπει να τα περάσει από τη Βουλή και να αρχίσει να τα εφαρμόζει μέσα στις επόμενες 40 ημέρες.
Αν σαν καλό παιδί όλα αυτά τα προχωρήσει κάπου μέσα στο Νοέμβριο θα αφιχθεί στην Αθήνα η πραγματική κυβέρνηση του τόπου, το Κουαρτέτο, για να κάνει την αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει τη δόση των 3 δις Ευρώ, έχοντας ως κεντρικό άξονα της αξιολόγησης τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.
Αυτή είναι η εικόνα από την πλευρά που πραγματικά έχει το πεπόνι και το μαχαίρι στο μνημόνιο και τη χρηματοδότηση της χώρας, έτσι ώστε να συνεχίζει να ζει στην εικονική της πραγματικότητα.
Από την άλλη υπάρχουν τα χαμογελαστά παιδιά της νέας αλλά ταυτόχρονα κατά ένα μεγάλο μέρος παλιάς ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι ανησυχητικό ότι πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της και ο επικεφαλής του κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν αμφιλεγόμενες δηλώσεις περί διαπραγμάτευσης των ήδη συμφωνημένων και αλλαγών και μπλα μπλα μπλα…..
Εκείνο που προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες και μαζί τους η πλειοψηφία των ψηφησάντων που τους εξέλεξε την Κυριακή είναι ότι το παραμύθι για αυτούς που πραγματικά κάνουν κουμάντο έχει τελειώσει και ο πέλεκης στην πρώτη παρασπονδία θα είναι άμεσος και σκληρός.
Ας ελπίσουμε οι δηλώσεις και τα υπονοούμενα αυτά να αποτελούν απόνερα της εκλογικής αναμέτρησης και πολύ σύντομα θα εξαφανιστούν από την εικόνα που θα παρουσιάσει στην Ευρώπη η νέα κυβέρνηση.
Μακάρι η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτατα στις μεταρρυθμίσεις που ο κ. Τσίπρας έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και μαζί με τον κ. Καμμένο ψήφισε στην Βουλή πριν οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Τις έχει ανάγκη ο τόπος και έχουν καθυστερήσει δεκαετίες. Για να πετύχει το δύσκολο αυτό στόχο καλό είναι τώρα που τα μεγάφωνα της εκλογικής αναμέτρησης και της μπαρούφας χωρίς κόστος τελείωσαν να πει την αλήθεια και στους κατοίκους του Πριγκιπάτου της Εικονικής Πραγματικότητας, διότι εάν τους αφήσει να φτάσουν χωρίς να έχουν χωνέψει τι έρχεται στο πρώτο μνημόσυνο των σαράντα ημερών, θα πάει για κηδεία και μάλιστα σύντομα, εντός και εκτός Πριγκιπάτου.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs