Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Λεπτά απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες του κρίσιμου δημοψηφίσματος

Λεπτά απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες του κρίσιμου δημοψηφίσματος
Με σταυρό σημειώνουμε την προτίμησή μας στο ψηφοδέλτιο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ομαλά εξελίσσεται η ψηφοφορία στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, ενώ η ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 21:00. 

Νωρίς το πρωί παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα σε εκλογικά τμήματα κυρίως στην Αθήνα με έλλειψη φακέλων, ωστόσο, το μεσημέρι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Όπως μετέδωσε το Mega, με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία μόνο σε δυο τμήματα της Ικαρίας, όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχασαν το δρόμο και οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στον προορισμό τους.

Μικρή σύγχυση επικράτησε και με ορισμένους ετεροδημότες που δεν ήξεραν πού ψηφίζουν καθώς δεν μπορούν να το κάνουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα αλλά μόνο στον τόπο διαμονής τους αρκεί να έχουν κάνει αίτηση ως ετεροδημότες έως τις 30 Απριλίου 2015.

Αναφορικά με την καταμέτρηση των ψήφων έχει δοθεί εντολή σε δικαστικούς αντιπροσώπους να είναι ελαστικοί και να μην ακυρώνουν με ευκολία τα ψηφοδέλτια αν πχ το σύμβολο δεν ειναι ο κλασικος σταυρός αλλά να μοιάζει. Όσα ψηφοδέλτια δεν έχουν σταυρό θεωρούνται λευκά.

Πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 21:00 υπό την προϋποθεση ότι θα έχουν συγκεντρωθει τα αποτελεσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων, αναλογικά κατανεμημένα σε όλη τη χώρα και η διαφορά ανάμεσα στο «όχι» και στο «ναι» να είναι μεγαλύτερη από το 4% για να μην υπάρχει πιθανότητα στατιστικού λάθους.

Το πρωί μια ηλικιωμένη εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ στο σχολείο αυτό της περιοχής και απεγκλωβίστηκε με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής ενώ για όσους έχουν πρόβλημα όρασης μπαίνει στο παραβάν δικαστικός αντιπρόσωπος για να τους βοηθήσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών μετέβη στο Ζάππειο για να επιβλέψει τις διαδικασίες και έκανε λόγο για άθλο διαβεβαιώνοντας πως όλα δουλεύουν ρολόι.

Πολίτης κατήγγειλε προπηλακισμό και απειλές σε εκλογικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καλέσει την Αστυνομία.

Έντονο διάλογο είχε και ο υπουργός Οικονομικών με ψηφοφόρο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ πολίτες αποδοκίμασαν τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο Χαϊδαρι.

Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs