Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας


Με τον καγκελάριο της Αυστρίας θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βέρνερ Φάιμαν στη Βιέννη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προγραμματιστεί για τις 12.00, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο αυστριακός καγκελάριος φτάνει στην Αθήνα με μήνυμα «Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», όπως δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων (ΑPA) η εκπρόσωπός τους, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

Σε σχετικό τηλεγράφημά του, το ΑΡΑ υπενθυμίζει πρόσφατη συνέντευξη του κ. Φάιμαν στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» στην οποία υποστήριζε μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα για την οποία, κατά τη γνώμη του, απαιτείται ένα πακέτο μέτρων σταθεροποίησης για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών – υπό αυστηρούς κανόνες και όρους.

Είχε, επίσης, προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις τυχόν χρεοκοπίας της Ελλάδας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες, ενώ σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, είχε δηλώσει ότι δεν επισκέπτεται την Αθήνα ως «πολύξερος» για να δώσει συμβουλές, αλλά επειδή θέλει να δώσει μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.

Δεν θα είναι μια επίσκεψη των «κόκκινων χαλιών», διευκρίνισε ο Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, όπως επίσης επιχειρήσεις και να συνομιλήσει με αυστριακούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs