Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Απρόθυμοι οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση

Η κατάσταση στην οικονομία τους αναγκάζει να τηρούν στάση αναμονής


Το μόνο που δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τους φορολογούμενους είναι η υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων. Παρά το γεγονός ότι σε 15 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων οι φορολογούμενοι δείχνουν απροθυμία και αδιαφορία για την φορολογικές τους υποχρεώσεις κάτι που πιθανόν να οφείλεται σε δύο σημαντικές παραμέτρους. Η πρώτη σχετίζεται με την κακή πορεία των διαπραγματεύσεων και η δεύτερη με το γεγονός ότι έχουν κουραστεί με τα λάθη και τις παραλείψεις της φορολογικής διοίκησης.
taxisnet1
Είναι ενδεικτικό ότι 15 μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν υποβληθεί 914.423 φορολογικές δηλώσεις και θα πρέπει να υποβληθούν ακόμα περισσότερες από 5 εκατ. δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλλονται ημερησίως περίπου 335.000 δηλώσεις! Αυτό είναι πρακτικά είναι αδύνατο καθώς το σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερες από 150.000 δηλώσεις κάθε μέρα.
Είναι πασιφανές πλέον ότι θα δοθεί παράταση και μάλιστα τουλάχιστον ένα μήνα. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν όλες αυτές οι δηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί και η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει αλλαγή του τρόπου φορολόγησης ορισμένων εισοδημάτων (περιστασιακά απασχολούμενοι κ.λ.π.).
Πάντως από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί περί 875.511. Από αυτές:
- 302.909 είναι χρεωστικές. Κάθε φορολογούμενος που θα λάβει χρεωστικό σημείωμα θα πληρώσει κατά μέσο όρο το ποσό των 729 ευρώ.
- 181.754 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή φόρου. Το ποσό που θα τους επιστραφεί κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 238 ευρώ.
- 390.848 φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο στο ελληνικό δημόσιο.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs