Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τετ α τετ Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

REUTERS/YVES HERMAN
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους (φωτ. αρχείου).


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προχθές το βράδυ στους θεσμούς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρότασης για συμφωνία, προσθέτοντας ότι «η απόφαση ανήκει πλέον στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης.
Επικαλούμενο αξιωματούχο της Κομισιόν το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξαν στους όρους της συμφωνίας που θα προταθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι προτάσεις οριστικοποιήθηκαν μετά και τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας και τη Γαλλίας με τους «θεσμούς» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs