Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Με τη “σπέκουλα του Grexit” κάποιοι κερδίζουν τεράστια ποσά, γράφει η αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”

Με τη “σπέκουλα του Grexit” κάποιοι κερδίζουν τεράστια ποσά, γράφει η αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον αναπληρωτής υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο (Α) κατά τη διάρκεια της πτήσης με C-130, για τη Ρήγα της Λετονίας, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. Στη Ρίγα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti


«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εάν υπάρξει, θα κοστίσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους πάρα πολλά χρήματα, σε μερικούς όμως έχει ήδη αποφέρει πολλά κέρδη», γράφει εισαγωγικά σε σημερινό άρθρο της με τίτλο «Πώς κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit» η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα “Ντι Πρέσε”.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού “Fortress Paper”, η οποία, με αρκετά μικρό καθημερινό τζίρο, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όπου τις προηγούμενες ημέρες η αξία της μετοχής της -εδώ και πολύ καιρό λειτουργούσας με παθητικό – εταιρείας, άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη, χωρίς αρχικά κάποιον εμφανή λόγο.
Όπως προστίθεται στο άρθρο, μέσα σε λίγες ημέρες το κέρδος της μετοχής ανήλθε στο 90% και αυτό σίγουρα δεν οφειλόταν στη δημοσιοποίηση εκείνες τις ημέρες του ισολογισμού του πρώτου τετραμήνου, που εμφάνιζε τις αναμενόμενες απώλειες, αλλά ο λόγος βρισκόταν στη διάδοση φημών, την περασμένη εβδομάδα, μέσα από οικονομικά “μπλογκ” που επηρεάζουν.
Οι φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία “Fortress Paper” – η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων -, τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο “Geuro” (το ελληνικό ευρώ), μια “εμπιστευτική πληροφορία” με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.
Σύμφωνα με την “Ντι Πρέσε”, ήδη το 2011-2012, στην κορύφωση της κρίσης του ευρώ, είχε διαδοθεί ακριβώς η ίδια φήμη για την ίδια εταιρεία χαρτιού και τότε η αξία της μετοχής της είχε εκτιναχθεί στα 62 δολάρια Καναδά, για να πέσει κατόπιν στα δύο δολάρια, και μερικοί, που είχαν αργήσει να αντιδράσουν, να χάσουν σχεδόν όλα τους τα χρήματα, ή άλλοι πάλι, να έχουν κέρδος σε χιλιάδες επί τοις εκατό.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ίδιο “τρικ” λειτούργησε εκ νέου, μόλις τρία χρόνια αργότερα, έστω και αν όχι στις ίδιες διαστάσεις που είχε την πρώτη φορά, γράφει η εφημερίδα, για να σημειώσει καταλήγοντας ότι το Grexit δεν φαίνεται να είναι και τόσο κοντά, κι αυτό το πιστεύουν τουλάχιστον οι μέτοχοι της καναδικής εταιρείας, που είδαν την τιμή της μετοχής να κατρακυλά την Τρίτη, και να διαπιστώσουν ότι τελικά δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα να επενδύσουν στις χρηματιστηριακές φήμες (σσ. και άρα στο Grexit).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ, http://mignatiou.com/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs