Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Και πάλι πρωταγωνίστρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει εξηγήσεις από αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει εξηγήσεις για την ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέκλεισε τη Βουλή κατά τη διάρκεια πορείας της ΠΟΕΔΗΝ | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε χθες το μεσημέρι η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, η οποία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ζήτησε εξηγήσεις από αξιωματικό της Αστυνομίας για το γεγονός ότι τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο έξω από τη Βουλή, εξαιτίας του ότι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας.
Πλαισιωμένη από συνδικαλιστές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθύνθηκε πεζή στο σημείο και απευθυνόμενη στον επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με ψύχραιμο αλλά αυστηρό ύφος, τον ρώτησε αρχικά «σε ποια δύναμη ανήκετε;» και στη συνέχεια από ποιον έχει εντολή για το κλείσιμο του δρόμου, γιατί «πρέπει να μου δώσει αναφορά».
Η απάντηση του ανώτερου αξιωματικού ότι απλώς εκτελεί εντολές του κέντρου επιχειρήσεων δεν άφησε ικανοποιημένη την πρόεδρο της Βουλής. «Εγώ έχω δώσει εντολή να είναι η Βουλή ανοιχτή, κύριε αστυνομικέ. Δεν έχετε το δικαίωμα να κλείνετε την πρόσβαση. Δεν πρόκειται για εγκληματίες, αλλά για εργαζόμενους», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τελικά οι εργαζόμενοι, που ήθελαν να φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών και όχι στη Βουλή, δεν είχαν ούτε καν ψήφισμα να παραδώσουν, η πορεία σκόρπισε, ενώ και η βροχή που ακολούθησε δεν βοήθησε την κατάσταση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείοτης Ελληνικής Αστυνομίας.
Και συνεχίζει: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό τον συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων».

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων.
«Η κ. Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει πλέον και αστυνομικά καθήκοντα», τόνισε ο Δημ. Κυριαζίδης (Ν.Δ.).
Το Ποτάμι δήλωσε πως «συμπονά τον πρωθυπουργό για την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μια επιπόλαια απόφαση που την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά».
«Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει “με το ζωνάρι λυμένο” διαφοροποιούμενη από την κυβέρνηση», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs