Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Προ των πυλών η σύγκρουση στη ΝΔ

Βουλευτές (νυν και πρώην) και κομματικοί βάζουν στη μέση τον Σαμαρά


Δείπνα, γεύματα και συνάξεις στο γαλάζιο μενού, με την σύγκρουση προ των πυλών...
samaras
Τί κι αν ο κ. Σαμαράς είχε χθες μία θερμή συνάντηση με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας ότι διατηρεί ανοικτούς διαύλους με το εξωτερικό;
Τί κι αν ο ίδιος, και οι συν αυτώ, θεωρούν ως λήξαν το θέμα της ηγεσίας ή επικρίνουν τους δελφίνους για προσωπικές στρατηγικές και έμμεση στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ;
Η εσωστρέφεια ήρθε για να μείνει στη Νέα Δημοκρατία, αφού το θέμα της ηγεσίας αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους ως ζήτημα εν αναμονή.
Παρά το γεγονός ότι θα είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο με τους πιστωτές που θα κρίνουν, σε απόλυτο βαθμό, το χρόνο και τον τρόπο εκδήλωσης της γαλάζιας εσωκομματικής μάχης, άπαντες ετοιμάζονται για πόλεμο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πίεση προς τον κ. Σαμαρά θα αυξηθεί.
Κορυφαία στελέχη (Μπακογιάννη, Δένδιας, Στυλιανίδης) αλλά και βουλευτές επαναφέρουν, σε κάθε ευκαιρία, το ζήτημα του Συνεδρίου και της ηγεσίας. Πρώην βουλευτές (με πιο πρόσφατους τους 15 που υπέγραψαν κοινό κείμενο για τη σύγκληση συνεδρίου) συζητούν μεταξύ τους και ετοιμάζονται για νέα δείπνα με διοργανωτές, αυτή τη φορά, πιο “βαριά “ ονόματα της γαλάζιας ιεραρχίας. Κομματικά στελέχη, μη κοινοβουλευτικοί, ετοιμάζουν τις δικές τους παρεμβάσεις, προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ πλέον το ερώτημα δεν είναι εάν αλλά το πότε θα εκδηλωθεί η αμφισβήτηση.
Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να επιβεβαιώσει τη θέση του ως του βασικότερου “παίκτη” της ελληνικής κεντροδεξιάς, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να δικαιωθεί από τις εξελίξεις και, παράλληλα, ρίχνει γέφυρες σε
μικρομεσαία στελέχη (πρώην και νυν βουλευτές, κομματικούς κλπ) με στόχο τη συγκρότηση δικών του δυνάμεων στήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, τις αμέσως επόμενες ημέρες η πίεση προς την ηγεσία θα ενταθεί ενώ οι πλέον “αποφασισμένοι” εκ των αμφισβητιών εμφανίζονται έτοιμοι να επιδιώξουν αλλαγή ηγεσίας όχι μόνον στην περίπτωση που η χώρα επανέλθει στην ομαλότητα, μέσω μίας συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά ακόμη και στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ο κ. Σαμαράς, εφόσον η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, θα θελήσει ο ίδιος να δώσει τη μάχη με στόχο τη ρεβάνς, εκπροσωπώντας το ευρωπαϊκό μέτωπο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βέβαια με ενιαίο σχήμα, αλλά περιορίζοντας την εκλογική δυναμική του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.
Οι υπόλοιποι, πάλι, επιμένουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή φρουράς, ακόμη κι αν αυτό σημάνει τη διατήρηση του κ.  Σαμαρά σε ρόλο τύποις Προέδρου της ΝΔ αλλά με άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής των συνδυασμών και ως υποψήφιο  Πρωθυπουργό.
Το παραπάνω σενάριο καταδεικνύει αφενός τη βούληση κάποιων, όχι της πλειοψηφίας πάντως, να δρομολογηθούν τώρα αλλαγές. Αποδεικνύει, ωστόσο, και τη δυσκολία μετατροπής των σχεδίων σε πράξη. Ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές ότι θα επιμείνει στην υλοποίηση του δικού του πολιτικού σχεδιασμού και, ουδόλως, επιθυμεί να διευκολύνει όσους επιμένουν στην απομάκρυνσή του.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs