Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ανακωχή μέχρι... νεωτέρας στη ΝΔ

Ανακωχή μέχρι... νεωτέρας στη ΝΔ -Στη Λετονία ο Αντώνης Σαμαράς



Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα ανανεώθηκε το ραντεβού των δύο τάσεων. Η συνεννόηση και οι... εναλλακτικές προτάσεις προς τη συγκυβέρνηση. Οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά στη Λετονία και οι πιέσεις για υπερψήφιση της συμφωνίας.


«Να ακουστούν οι βουλευτές», ήταν το αίτημα αρκετών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ που συνεδρίασε χθες, αναφορικά με την επικείμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, ώστε να χαραχθεί η περαιτέρω στρατηγική του κόμματος.
Αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς θέλοντας να «μην ρίξει λάδι στη φωτιά» του εσωκομματικού μετώπου και να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτη του, αυτός θα είναι που θα λάβει την τελική απόφαση για τη στάση του κόμματος και όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με ψηφοφορία. Κάτι που εκ των πραγμάτων διατηρεί εξαιρετικά ρευστές τις ισορροπίες και άγνωστη τη διάρκεια της ανακωχής που σύναψαν χθες οι εκφραστές των δύο διαφορετικών απόψεων εντός του κόμματος:
Αυτοί που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της συμφωνίας, αφού «είναι προτιμότερη από τη μη συμφωνία» και όσοι διαμηνύουν ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Επισήμως στη Συγγρού δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, λέγοντας ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα περιλαμβάνει το πολυαναμενόμενο κείμενο, όταν και εφόσον αυτό υπάρξει», αν και κομματικές πηγές σημείωναν χθες ότι αν ισχύσει το πλαίσιο των μέτρων που έχουν διαρρεύσει, «αυτό συνεπάγεται επιπλέον φορολογία 20%-30%. Κάτι τέτοιο πώς θα μπορούσαμε να το στηρίξουμε;». Είναι ένα επιχείρημα που από την πρώτη στιγμή η ηγετική ομάδα της ΝΔ επικαλείται, προειδοποιώντας για τη «φοροκαταιγίδα» που πλησιάζει και καλώντας την συγκυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

Λάθος δρόμο

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει απλώσει το χέρι της συνεννόησης, ωστόσο αυτό προϋποθέτει η άλλη πλευρά να καταλάβει ότι βαδίζει σε λάθος δρόμο και να αλλάξει ρότα», έλεγε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η ΝΔ, «ως η μόνη υπεύθυνη φιλοευρωπαϊκή δύναμη του τόπου είναι έτοιμη να βοηθήσει, αν χρειαστεί και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας».
Στην ομόφωνη ανακοίνωσή τους, πάντως, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της συμφωνίας και επιχειρούν να αποδομήσουν τα επιχειρήματα του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζοντας ότι ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση «της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ταξιδεύει σήμερα για τη Ρίγα της Λετονίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, με φόντο τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. Η Συγγρού διαψεύδει μετ' επιτάσεως ότι ο κ. Σαμαράς ήδη δέχεται έξωθεν πιέσεις για να έχει η ΝΔ θετική στάση στη Βουλή, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανόν ότι το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στις σημερινές και αυριανές επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όπως πάντα, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το εθνικό συμφέρον και αυτό θα προτάξει ο πρόεδρος και στην Λετονία», επισημαίνει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, αναφερόμενο στη στάση του κ. Σαμαρά.

Εσωκομματικός διάλογος

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο εσωτερικός διάλογος ανάμεσα στα κομματικά στελέχη. Έτσι, μετά την προχθεσινή εκδήλωση του «Συνδέσμου '74», την προσεχή Τρίτη σειρά παίρνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών που προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ο ρόλος της Κεντροδεξιάς».
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους ομιλητές, οι οποίοι θα είναι η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Δημήτρης Μαραβέλιας και ο καθηγητής - δημοσκόπος, Ηλίας Νικολακόπουλος.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs