Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Στα «κάγκελα» τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Ταγματάρχη για τη νέα ΕΡΤ

«Δεν χτίζεις το καινούργιο με παλιά υλικά»


Να μην τοποθετηθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης ως διευθύνων σύμβουλος στη νέα ΕΡΤ ζητούν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφοι Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
anneta
«Με δεδομένο ότι, η επιλογή του κ. Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤεγείρει τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους - που κράτησαν επί 23 μήνες ανοιχτή την ΕΡΤ και είναι αυτοί που, τελικά, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη νέα ΕΡΤ που αξίζει η χώρα και η κοινωνία - και με δεδομένο, επίσης, ότι τα μηνύματα που εκπέμπει στο λαό η εν λόγω επιλογή είναι αντιφατικά και αποπροσανατολιστικά, καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή του», σημειώνουν στην κοινή τους δήλωση οι τρεις βουλευτές.
«Είναι, τουλάχιστον, άστοχο οι επιλογές προσώπων να αποδυναμώνουν ουσιαστικά - εν τη γενέσει τους - προοπτικές, προσδοκίες και οράματα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θέλουμε. Η επιλογή προσώπων, η επαγγελματική πορεία των οποίων δεν συνάδει με το όραμα το οποίο έχουμε – και για το οποίο αγωνιστήκαμε - δεν μπορεί να ακυρώνει ή να θολώνει τους στόχους και την προοπτική», επισημαίνουν στη δήλωσή τους.
«Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν χτίζεις το καινούριο με παλιά υλικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως για μας, μια ΕΡΤ στην υπηρεσία των πολιτών, μια ΕΡΤ απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια ΕΡΤ αντάξια των προσδοκιών που καλλιέργησε ο αγώνας των εργαζομένων της, ήταν και παραμένει ο απαρέγκλιτος στόχος μας»,  αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Αφήνουν αιχμές σχετικά με την ενημέρωσή τους για τις επιλογές των προσώπων, λέγοντας πως  «ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας ή η άποψη άλλων δημοσιογράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs