Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ποιο είναι το υλικό της Βέρμαχτ που έχει στα χέρια της η Ελλάδα


Τα πρώτα στοιχεία για τον αριθμό και τον όγκο των εγγράφων των Γερμανών που αγόρασε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και σκοπεύει να αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα
Από την Ιωάννα Ηλιάδη
Από το 2006 η Ελλάδα έχει στα χέρια της 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ που τεκμηριώνουν τις γερμανικές θηριωδίες και δεν τα έχει αξιοποιήσει μέχρι στιγμής.
Το πολύτιμο αυτό υλικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η χώρα μας για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες, αγόρασε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ (US National Archives & Records Administration) έναντι 11.084 δολλαρίων, όπως αναφέρει το σχετικό τιμολόγιο και παρέμενε υπομονετικά σε φοριαμό ασφαλείας, μέχρι να έρθει η ώρα να ψηφιοποιηθεί.
(O αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος)
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news247.gr πρόκειται ουσιαστικά για 162 μικροφίλμ 36 mm που διέθετε η αμερικανική υπηρεσία αρχείων, καθένα από τα οποία περιέχει 500 με 3000 σελίδες εγγράφων από τον Γερμανικό Στρατό.
Οι Γερμανοί συνήθιζαν να κρατούν ημερολόγιο με όλες τις κινήσεις και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμα και σπίτια, υποστήριξε στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τα έγγραφα όλα είναι σε γερμανική "καθαρεύουσα" κάτι που φανερώνει την αξιοπιστία τους και το επίσημο του χαρακτήρα τους, καθώς είναι σαφές πως αποτελούσαν επίσημα κρατικά έγγραφα.
Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού είχε ψηφιοποιήσει το περιεχόμενο των 120 από τα 162 μικροφίλμ μέχρι πρόσφατα. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κ. Ήσυχος ζήτησε επίσπευση τνω διαδικασιών κι έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα έγγραφα που περιέχονται στα 42 υπόλοιπα μικροφίλμ.
Ήδη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης ειδικών επιστημόνων που θα επεξεργαστούν το πολύτιμο αυτό αρχείο και θα τεκμηριώσουν με στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για αποζημίωση.
Τα γερμανικά αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλες τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη, υποστήριξε ο κ. Ήσυχος.

Αυτό είναι το αρχείο των  έγγραφων  της Βέρμαχτ που διαθέτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας



 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs