Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Σαμαράς, οι δελφίνοι και στο βάθος... Αβραμόπουλος


Υπό προθεσμία -μικρότερη ή μεγαλύτερη- αρχηγός της ΝΔ ο Α. Σαμαράς. Ποιοί διαγκωνίζονται να τον διαδεχθούν και το... αουτσάιντερ με τις περισσότερες πιθανότητες.
o-samaras-oi-delfinoi-kai-sto-bathos-abramopoulos

Πόσο θα αντέξει ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ; Ακόμη και ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει όχι και πολύ.  Προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο έθεσε και έκλεισε αυτό το θέμα.  Ήταν κάτι σαν ταχυδακτυλουργία. Και ως γνωστόν πίσω από αυτά τα κόλπα κρύβεται πάντα ένα τέχνασμα που προκαλεί οφθαλμαπάτη και ποτέ η αλήθεια.  
Κανείς δεν θέλει στο κόμμα των Καραμανλήδων κάποιον που πήρε σε τρεις εκλογές αναμετρήσεις μεταξύ 18-29%
Για όσους την αναζητούν, κανείς δεν θέλει στο κόμμα των Καραμανλήδων κάποιον που πήρε σε τρεις εκλογές αναμετρήσεις μεταξύ 18-29% ή στο κόμμα των Μητσοτάκηδων κάποιον που είχε ανατρέψει κάποτε την κυβέρνησή του(ς). Όπως και κανείς δεν θέλει στις δυο οικογένειες τη διαρκή διολίσθηση προς τα δεξιά- αλά Αβέρωφ.
Ο Σαμαράς παραμένει στην ηγεσία για έναν λόγο τον οποίο  όλοι γνωρίζουν στη ΝΔ: ο Κ. Καραμανλής -που ελέγχει ακόμη και τις αναπνοές των νεοδημοκρατών- ξέρει: πρώτον αν φύγει ο διάδοχός του, σύμπασα η παράταξη θα στραφεί στον ίδιο  και αυτό δεν το θέλει και δεύτερον δεν έχει βρεθεί κάποιος στον οποίο θα μπορούσε να κλείσει το μάτι για να προχωρήσει.  Ο Καραμανλής και ευφυής και έμπειρος είναι για να πιστεύει ότι αρχηγό δεν σε κάνουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά η βουή του πλήθους. Και τέτοια βουή στη ΝΔ δεν ακούγεται για κανέναν. Επιπλέον αν κάποιος στο κόμμα είχε τα κουκιά να ανατρέψει τον Σαμαρά, θα το είχε κάνει ήδη προκαλώντας ψηφοφορίες στα όργανα. Συνεπώς ο σημερινός αρχηγός μένει στη θέση του μέχρι νεωτέρας. Δηλαδή εξαιρετικά αποδυναμωμένος.

Η θεωρούμενη ως υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά θέλει τη ρεβάνς του 2009, αλλά οι συνθήκες δεν την ευνοούν
Κάπως έτσι διαμορφώνεται ένα σκηνικό στο οποίο αναζητούν πρωταγωνιστικούς ρόλους συγκεκριμένα πρόσωπα με πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η θεωρούμενη ως υπ' αριθμόν ένα αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά θέλει τη ρεβάνς του 2009 -όταν είχε τη ΝΔ στο τσεπάκι της και την έχασε από λάθος εκτίμηση της πρότασης για εκλογή από τη βάση.  
Μετά και το στραπάτσο που της επεφύλαξε ο Αντώνης Σαμαράς στην υπόθεση της Κομισιόν, έχει έναν επιπλέον  λόγο να του κουνήσει το μαντήλι μια ώρα αρχύτερα.
Αλλά οι συνθήκες δεν την ευνοούν. Στις δυσκολίες της ήδη προστέθηκαν και οι πληροφορίες που θέλουν και τον αδελφό της ως... ανθυποψήφιό της στο κυνήγι της ηγεσίας.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης-που μετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά κατά παραβίαση της ...οικογενειακής επετηρίδας-  ήταν καλός υπουργός και αυτό τον μετακίνησε στο δελφινάριο, με συμμαχίες ευρέως φάσματος. Από τη συμπόρευσή με τον  Κωστή Χατζιδάκι ως τους αλληλοεπαίνους με τον... Άδωνι. Και ενώ η Ντόρα βγήκε στο ξέφωτο, ο ίδιος στηρίζει τον εχθρό της οικογένειας. Μυστήρια πράγματα.
Ο Δένδιας πήγε πολύ πιο πέρα από κάθε άλλον την κριτική του, περιγράφοντας τη ΝΔ του Σαμαρά ως ακροδεξιό γκρουπούσκουλο
Την ίδια στιγμή οι Μητσοτάκηδες βλέπουν στην κούρσα ένα άλογο που ήδη στις προπονήσεις τους ξεπέρασε. Ο Νίκος Δένδιας σταδιοδρόμησε ως μνημονιακός υπουργός – ενώ η  Ντόρα την έβγαλε σε αγρανάπαυση τα τελευταία χρόνια παρ' ότι αυτή και όχι ο Σαμαράς δεξιώθηκε στην υπόθεση του Μνημονίου -  και έφαγε την πρώτη θέση από τον Κυριάκο στη Β' Αθήνας. Στις αψιμαχίες των τελευταίων κομματικών συνεδριάσεων ο Δένδιας πήγε πολύ πιο πέρα από κάθε άλλον την κριτική του, περιγράφοντας τη ΝΔ του Σαμαρά ως ακροδεξιό γκρουπούσκουλο και ως μόρφωμα. Μπίγκο!
Έχουμε λοιπόν δυο Κρητικούς κι έναν Κερκυραίο απέναντι σ΄έναν Μεσσήνιο, αλλά δεν έχουμε ματς. Στον πάγκο – ή στις κερκίδες- υπάρχουν και κάτι τσικό από τον Έβρο ως και την Κρήτη πάλι. Αλλά κανείς δεν περιμένει ότι ένας μάλλον μέτριος πρώην υπουργός Παιδείας και μια ευχάριστη πρώην υπουργός Τουρισμού μπορούν να ανοίξουν τόση περπατησιά. Όσο για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και κομματικών φιρφιρίκων, τις συζητούν μόνο οι φίλοι τους. Έτσι εδώ ο κύκλος των δελφίνων κλείνει. Αλλά όχι και ο κύκλος των ενδεχόμενων διαδόχων του Σαμαρά.

Υπάρχει κάποιος που δεν συμπεριφέρεται ως δελφίνος, αλλά σαν κάποιος πάνω από τους δελφίνους και έχει περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ: ο Δ. Αβραμόπουλος
Υπάρχει κάποιος ακόμη που δεν συμπεριφέρεται ως δελφίνος, αλλά σαν κάποιος πάνω από τους δελφίνους και έχει περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ: ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που παρακολουθεί πλέον τις εξελίξεις από τον Όλυμπο του Μπερλεμόντ . Μεταξύ των υποχρεώσεών του ανά τον  πλανήτη λόγω του ογκώδους χαρτοφυλακίου του στην Κομισιόν,  βρήκε καιρό να κατεβεί στην Αθήνα, να  απεμπλακεί από την «τιμητική» θέση του αντιπροέδρου που τον συνέδεε με τον Σαμαρά και να πει σε ελεύθερη μετάφραση: διαπληκτιστείτε όσο θέλετε, όταν χρειαστείτε αρχηγό θα το σκεφτώ γιατί έχω και άλλες δουλειές.
Πράγματι ο Αβραμόπουλος μετά το άδειασμά του από τον Τσίπρα για τη Προεδρία της Δημοκρατίας -που παρέπεμπε  στο άδειασμα του Κ. Καραμανλή από τον Α. Παπανδρέου το 1985- έχει μπροστά του 4,5 χρόνια κυκλοφορίας στα διεθνή σαλόνια της πολιτικής, αποθηκεύοντας ένα μείγμα λούστρου και εμπειρίας που χρειάζεται κάθε σύγχρονο κόμμα.  
Η  απίστευτη ικανότητά του στους χειρισμούς των συμβολισμών μετέτρεψε την υποψηφιότητα  για την προεδρία  της Δημοκρατίας, από κάτι που δεν ευδοκίμησε σε προσωπικό παράσημο. Σαν τις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ που είναι τίτλος και γι αυτούς που δεν παίρνουν το αγαλματάκι.
Και αφού μιλάμε για αγάλματα, ο σημερινός κομισάριος  Μετανάστευσης έχει ένα λόγο ακόμη να θεωρεί αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα ηγηθεί της ΝΔ. Η νίκη του Σαμαρά το 2009 κρίθηκε από τη δική του υποστήριξη. ΄Η μάλλον μετά την απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας κρίθηκε από την απόφασή του να μην υποστηρίξει τη Ντόρα. Εξ αιτίας ενός  αγάλματος. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs