Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μαύρα σύννεφα στην Ευρώπη: Η Ρωσία απειλεί τη Δανία με πυρηνική επίθεση


Αγριεύει το γεωπολιτικό παιχνίδι - Η Ρωσία απειλεί τη Δανία με πυρηνική επίθεση

«Εάν η Δανία συμμετάσχει στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, τα πολεμικά πλοία της θα είναι στόχοι των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Δανία, Μιχαήλ Βανίν, σε συνέντευξη του στην δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, δηλώσε οτι οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη είναι απαράδεκτες. "Η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά οτι η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ δεν αφορά τη Ρωσία", είπε ο Υπουργός.
Το ζήτημα έχει προκύψει διότι το ΝΑΤΟ εφαρμόζει ένα αντιπυραυλικό πρόγραμμα για να προστατευθεί από ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό, τα δανέζικα πλοία προβλέπεται να συμμετέχουν στην αντιπυραυλική ασπίδα φέροντας ειδικά ραντάρ. Παρά το γεγονός οτι δεν προβλέπεται ανάπτυξη ΝΑΤΟικών πυραύλων στο έδαφος της Δανίας, η Ρωσία δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι αυτή την κίνηση, θεωρώντας οτι η ασπίδα που προορίζεται για το Ιράν, αφαιρεί και τη δική της δύναμη.
Ο Ρώσος πρεσβευτής, δήλωσε πάντως οτι η Ρωσία διαθέτει πυρηνικούς πυραύλους που είναι σε θέση να διαπεράσουν την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.
Το γεγονός από μόνο του δεν θα είχε μεγάλη σημασία - θα θεωρείτο απλώς φραστική απειλή - αν δεν εντασσόταν σε μια γενικότερη γεωπολιτική σύγκρουση της Ρωσίας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, για το θέμα της Ουκρανίας. Σημειώνεται δε, οτι τους τελευταίους μήνες το ΝΑΤΟ καταγράφει αυξημένη δραστηριότητα του ρωσικού ναυτικού και της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή της Σκανδιναβίας.


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs