Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έρευνα της εταιρίας ALCO για το ΕΒΕΑ, σχετικά με τη διαπραγμάτευση

ermou
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα έρευνας της εταιρίας ALCO για λογαριασμό κατ΄εντολή του ΕΒΕΑ. Επιπλέον οι συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται να συμφωνούν με το τρόπο διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ οριακά εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβιβαστεί με τις προτάσεις των δανειστών μας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μαζί τους αποτύχουν.
Στη πλειοψηφία τους (με ποσοστό 53%) οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τον υφιστάμενο τρόπο διαπραγμάτευσης που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 34% των συμμετεχόντων που διαφωνεί και το 13% που δεν θέλησε να συμμετάσχει.
Στο δεύτερο ερώτημα, το οποίο αναφέρεται στην αξιολόγηση των οικονομικών προτάσεων που προτείνει η νέα Ελληνική κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους, 6 στους 10 συμμετέχοντες δηλώνουν ότι οι νέες προτάσεις διαφέρουν ουσιαστικά από τις αντίστοιχες προτάσεις που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, 3 στους 10 θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των προτάσεων των δυο κυβερνήσεων, ενώ το υπόλοιπο 10% των ερωτηθέντων αποφάσισε να μη συμμετάσχει.
Το τρίτο και τελευταίο από τα ερωτήματα αυτά αναφέρεται στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η νέα Ελληνική κυβέρνηση στη περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν 5 στους 10 ερωτηθέντες (47%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβιβαστεί με τους δανειστές σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, 4 στους 10 (38%) θεωρεί ότι η ιδανική λύση είναι να έρθει σε ρήξη μαζί τους, ενώ το υπόλοιπο 10% αποφάσισε να μη συμμετάσχει.
Σε αντίθεση με τα ευρήματα προηγούμενων οικονομικών βαρομέτρων του ΕΒΕΑ, για πρώτη φορά στα 4 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας παρουσιάζονται τα υψηλότερα ποσοστά αισιοδοξίας των πολιτών για τη πορεία της Ελληνικής οικονομίας.
Πιο συγκεκριμένα, 4 στους 10 ερωτηθέντες (39%) θεωρούν ότι η Ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί, σε αντίθεση με το προηγούμενο υψηλό ποσοστό του 22% που είχε σημειωθεί καθ' όλη τη προηγούμενη τετραετία. Αρκετά υψηλό όμως είναι και το ποσοστό των συμμετεχόντων που διατηρούν απαισιόδοξη στάση για τη πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Ανερχόμενο στο 50% του συνόλου των ερωτηθέντων όμως είναι το χαμηλότερο της τετραετίας, διαφέροντας αρκετά από το προηγούμενο χαμηλό του 57%. Προ τριετίας το ποσοστό απαισιοδοξίας των πολιτών για τη πορεία της Ελληνικής οικονομίας είχε φτάσει το 93%.
Παρόμοιες εκτιμήσεις παρουσιάζονται και για τη πορεία των προσωπικών οικονομικών των πολιτών, όπου και πάλι 4 στους 10 συμμετέχοντες (39%) είναι αισιόδοξοι για τη μελλοντική τους πορεία, 5 στους 10 (52%) διατηρούν πιο απαισιόδοξη στάση, ενώ οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν με ποσοστό αποχής στο 10%. Και εδώ σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών για τη βελτίωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης καθ' όλη τη τετραετία διεξαγωγής της έρευνας του οικονομικού βαρομέτρου του ΕΒΕΑ.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 και 13 Μαρτίου 2015.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs