Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ για την αποπληρωμή του χρέους - Ένα αξιοσημείωτο δημοσίευμα της Repubblica

Η “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ για την αποπληρωμή του χρέους


Μία σημαντική πληροφορία μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στην ηλεκτρονική της έκδοση, κάνοντας λόγο για “μυστική” συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αφορά στο πρόγραμμα αποπληρωμής του χρέους, καθώς και σε μείωση των επιτοκίων.
Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, σημειώνει πως η συμφωνία προβλέπει εκτός από περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους μέχρι το 2020 και επιμήκυνση της αποπληρωμής του μέχρι το 2057.
Το δημοσίευμα προσθέτει ακόμη πως στα διμερή δάνεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται μείωση επιτοκίου στο ύψος του τρίμηνου διατραπεζικού επιτοκίου +50 μονάδες βάσης.
Συνεπώς, μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει μόνο το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι πληρωμές προς το EFSF, σύμφωνα με το “μυστικό” σχέδιο, θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν 42 χρόνια αργότερα, το 2057. Οι πιο δύσκολες φάσεις, όπως επισημαίνει η Repubblica, θα είναι το 2032, την εξαετία 2034-2039, και κυρίως το 2054.
Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μεγάλα πρακτορείο, όπως το Bloomberg, αναπαράγουν το δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν απόλυτα. Ωστόσο, δεν το αποκλείουν κιόλας…
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs