Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο «οδικός χάρτης» προς τους νέους Υπουργούς


Η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, τι θα πει στους Υπουργούς
oi-kanones-tou-tsipra-pros-tous-upourgous

Να τραβήξει από την πρώτη στιγμή τα «σχοινιά» στους υπουργούς του θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ιδίως θα επιχειρήσει να θέσει τέλος σε φαινόμενα πολυφωνίας - στα οποία άλλωστε έχει καλή ...παράδοση ο ΣΥΡΙΖΑ - πριν καν αυτά εκδηλωθούν. Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση συναντά κανείς όλα τα ιδεολογικά ρεύματα του κυβερνώντος κόμματος μαζί και τους Ανεξάρτητους Έλληνες – αυτό δημιουργεί ένα καλό «προσάναμμα» για το μέλλον. Πόσο μάλλον που, συν τοις άλλοις, στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, δεν θα πάρει (η κυβέρνηση) και το 100% των στόχων της...
Χώρος διατύπωσης των διαφορετικών απόψεων δεν είναι τα κανάλια, εκτιμάται πως θα υπονοήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά το Υπουργικό Συμβούλιο και ακόμη συχνότερα η... μίνι εκδοχή του, το 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Δραγασάκης, οι 10 υπουργοί και οι 3 υπουργοί Επικρατείας. Ένα σχήμα το οποίο θα συνεδριάζει ανά εβδομάδα - και πιο τακτικά, αν αυτό απαιτείται - και το οποίο θα είναι ο χώρος επίλυσης διαφωνιών και λήψης αποφάσεων, οι οποίες εν συνεχεία θα δεσμεύουν όλα μέλη της κυβέρνησης.
Τέλος, ο Α. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει αυτό που και ο πρόσφατα ψηφισθείς Κώδικας Δεοντολογίας που δεσμεύει τους βουλευτές του κόμματός του, ότι δηλαδή, τα μέλη εν προκειμένω του Υπουργικού Συμβουλίου πρέπει να αποφεύγουν δημόσιες συμπεριφορές που πλήττουν το κύρος της κυβέρνησης και την αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων τους. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs