Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΕΕ: Εξάμηνη παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες - Στο κενό οι απειλές για bank run

Υποχωρεί η φημολογία για Grexit


Εξάμηνη παράταση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες έδωσε η ΕΕ αποφασίζοντας να παρατείνει το πρόγραμμα εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση τραπεζικών ομολόγων.
reustotita
Πρόκειται για τα ομόλογα του «πυλώνα 2» τα οποία έληγαν το Μάρτιο, μέσω των οποίων οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική Alpha Πειραιώς και Eurobank) έχουν αντλήσει ρευστότητα περίπου 20 δισ.ευρω από την ΕΚΤ.
Επισημαίνεται ωστόσο, ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ η ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένη εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.
Έτσι σημαντική μείωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καθώς υποχωρεί η φημολογία για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ (Grexit).
Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου ( η οποία είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο τις τελευταίες ημέρες) υποχώρησε κατά 10% - και συγκεκριμένα στο 9,99% - επιστρέφοντας στα επίπεδα που κυμαίνονταν στις 29 Δεκεμβρίου.
Επίσης, κάτω από το φράγμα του 9%, και συγκεκριμένα στο 8,99%, υποχώρησε και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,42%) να περιορίζεται στο 8,57%.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs