Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήματα από την χιονόπτωση στο νομό Φθιώτιδας


Προβλήματα από την χιονόπτωση στο νομό Φθιώτιδας

Ασταμάτητα χιονίζει από το πρωί της Τρίτης σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας. Ήδη, άρχισαν να παρουσιάζονται και τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. 

Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας- Αθηνών τα προβλήματα εντοπίζονται σε περίπου είκοσι κρίσιμα χιλιόμετρα, από το 110-ο χλμ στο ύψος του Κάστρου έως το 130-ο στα διόδια της Τραγάνας. Αυτήν τη στιγμή επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή χιονόπτωση στην περιοχή του Μαρτίνου, ενώ παράλληλα, περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν συνεχώς αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό. Προς το παρόν, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο διάστημα η επέκταση των καιρικών φαινομένων να επιβάλλει τη λήψη μέτρων, όπως για παράδειγμα χρήση αλυσίδων.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες.

Στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού από το 12-ο χιλιόμετρο έως το 30-ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται δύσκολα και σε κάποιες περιόδους η Τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, όμως, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα έχει καλυφθεί με αλάτι, το χιόνι πάνω στο οδόστρωμα είναι παγωμένο και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μηχανήματα η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7-ου χλμ έως και το 27-ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.

Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50-ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, χωρίς όμως να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

http://www.tanea.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs