Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφές και μετακινήσεις στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ

Ανεξάρτητοι που ψήφισαν Δήμα μπαίνουν ως αντάλλαγμα στις γαλάζιες λίστες, ευρωβουλευτές ή υποψήφιοι επιστρέφουν στην εγχώρια πολιτική σκηνή και σαμαρικοί ξαναδοκιμάζουν την τύχη τους

Αν και ήταν ειλημμένη ουσιαστικά η απόφαση της προσφυγής στις κάλπες, η επεξεργασία των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ από τη Συγγρού κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις γαλάζιες λίστες.
Τα ψηφοδέλτια αναμένεται να είναι έτοιμα και να δοθούν στη δημοσιότητα μετά τα Φώτα, όμως ήδη οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να διαρρέουν την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι, καθώς μέχρι την κάλπη απομένουν μόλις 25 συν μία ημέρες και ο ανταγωνισμός για μία θέση στην επόμενη Βουλή είναι σκληρός, ειδικά εφόσον η Ν.Δ είναι δεύτερο κόμμα.
Το παράδοξο είναι δε πως τα μόνα δύο ονόματα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής είναι αυτά των Μίκας Ιατρίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου που συναντήθηκαν χθες με τον Αντώνη Σαμαρά και θα είναι υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα και την Ημαθία αντίστοιχα. Αναμένονται αντίστοιχες ανακοινώσεις και για τους Γιώργο Κασαπίδη (Κοζάνη) και Γιώργο Νταβρή (απο την Αχαΐα όμως θα μετακινηθεί στην Άρτα). Δεν αποκλείεται να γίνει σχετική συζήτηση και για το Γιάννη Κουράκο, αλλά και για τον πρώην βουλευτή Λάρισας Χρήστο Ζώη, που μετά τους ΑΝΕΛ δοκίμασε την τύχη του με τη Νέα Μέρα και ο οποίος είχε χαιρετίσει το διάγγελμα Σαμαρά πριν δέκα ημέρες.
Από εκεί και πέρα μετά από μόλις επτά μήνες στην Ευρωβουλή, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης φιλοδοξεί να επιστρέψει στη Βουλή των Ελλήνων, ξαναθέτοντας υποψηφιότητα στο νομό Ηρακλείου.
Ο πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές του Μαϊου Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών, για αυτό και καθήκοντα γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ θα αναλάβει προεκλογικά ο Μενέλαος Δασκαλάκης.
Από τα Ιωάννινα στη Β' Αθηνών θα μετακινηθεί και η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ν.Δ και πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά, Άννα Ασημακοπούλου.
Στη Β' Πειραιώς θα δοκιμάσει ξανά την εκλογική του τύχη το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ στην Κέρκυρα από όπου αποχωρεί για τη Β' Αθηνών ο Νίκος Δένδιας θα είναι υποψήφιος έτερο πρόσωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο Δημοσθένης Δαββέτας.
Ο Νότης Μηταράκης θα μετακινηθεί στη Χίο, ενώ στην Α' Αθήνας εκτός από τη μεγάλη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, θα κατέβει ξανά ένα χρόνο μετά τη διαγραφή του και έχοντας εν τω μεταξύ επιστρέψει στη Ν.Δ ο Νικήτας Κακλαμάνης. Δεν θα είναι υποψήφιος όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα αφοσιωθεί στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs