Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε!‏

Tου Γιάννη Σιδέρη


Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκρυστάλλωσε εναργώς, περισσότερο από κάθε άλλον, το νέο πρόβλημα της κυβέρνησης. Αυτό δεν έρχεται εξ Εσπερίας και δεν ακούει στο όνομα Ντράγκι, Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ και λοιπών επιτηρητών.
Είναι ιθαγενές (με αέρα κοσμοπολίτικο) και ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου: «Με ανησυχία παρακολουθώ – είπε η Ντόρα -τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας».
Ηλίου φαεινότερον… Αφού ο πρώην πρωθυπουργός αλώνισε τα διεθνή φόρα και τις έδρες των αμερικανικών Πανεπιστημίων όπου πρόθυμοι φοιτητές άκουγαν τον μοιραίο Έλληνα πρωθυπουργό να κλαυθμηρίζει, γιατί οι κακοί νεοφιλελεύθεροι δεν του έδωσαν το χρόνο που χρειαζόταν για να κάνει τις αλλαγές που ήθελε (!), αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και να ηγηθεί του (ως τότε light) ανταρτοπόλεμου που διεξήγαγαν οι πελταστές του, κατά του διαδόχου του.
Πλέον οι καιροί επείγουν, ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται, οι εξελίξεις προσλαμβάνουν δραματικό χαρακτήρα και ο κ. Παπανδρέου προαλείφει εαυτόν για το παρόν της επόμενης μέρας. Έτσι, στο οπλοστάσιο εισήλθαν τα βαρέα όπλα, ήτοι η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, και στην οποία ζητά μεταξύ άλλων «Έκτακτο και Ανοιχτό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, συνέδριο εκτάκτων αποφάσεων όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, η πρόσκληση να γίνει προς όλους, και βέβαια νέα εκλογή ηγεσίας να γίνει από την βάση»!
Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να συγκεντρώνει την πολιτική και συναισθηματική πρόσοδο που αποφέρει το επίθετό του στους «τελευταίους των Μοϊκανών», που εξακολουθούν ως οσιομάρτυρες να στηρίζουν το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, και με την δάνεια αυτή δύναμη, παραμένει ως ο υπ΄ αριθμόν ένας εν δυνάμει αποσταθεροποιητής της κυβέρνησης!
Η παρέμβασή του αποσταθεροποιεί την κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος, καθώς αρκετά μέλη της εξακολουθούν να ομνύουν στο όνομά του. Είναι μια προσήλωση που, ενδεχομένως, να έχει επίπτωση στις επιλογές τους κατά την ψήφιση προέδρου της Δημοκρατίας, εάν ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση!
Ωστόσο, ο εραστής της εξουσίας, νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςκαι υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. άμα έχεις προσόντα…), έν τη αγωνία του να επιβιώσει πολιτικά, καθώς διέβλεπε ότι δεν είναι αποδεκτός στο ΠΑΣΟΚ, θέλησε να το διαλύσει, κατορθώνοντας το ακριβώς αντίθετο: Συσπείρωσε το κόμμα και οι ίδιος προσεφέρθη ως αμνός στο πιάτο του προκατόχου του!
Η μονομερής απόφαση να καταργήσει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, διαχέοντάς το πρώτα στην «Ελιά»(με την γνωστή… επιτυχία), και μετέπειτα στην «Δημοκρατική Παράταξη», οργάνωσε τα στρατόπεδα απέναντι του. Η πρώτιστη δημοκρατική του υποχρέωση θα ήταν να οργανώσει συνέδριο, ώστε να αποφασίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, την αυτοδιάλυσή του, η έστω την ισότιμη προσχώρησή του, με έναν λυμφατικό αριθμό παραγόντων στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης (Δ.Π.), σε μια ανισομερή διαδικασία, όπου το κόμμα να παρείχε τις ψήφους και οι παράγοντες να εγκολπώνονταν τους θώκους…
Ήταν το πολιτικώς θανάσιμο λάθος του, γιατί ο – κληρονομικώ δικαιώματι- ιδιοκτήτης επέστρεψε επιθετικά, διεκδικώντας κατοχή και νομή του οικοπέδου. Ακόμη και στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δεν δώσει κάποια «γραμμή» στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής, ποιος έχει αμφιβολία για το εισέτι συρρικνωμένο ποσοστό της Δ.Π. στις επόμενες εκλογές, όταν θα έχει να αντιμετωπίσει την μήνιν των παπανδρεικών;
Η επανάκαμψη ΓΑΠ δεν αλλάζει μόνο τις ισορροπίες και την σταθερότητα της παρούσας κυβέρνησης. Επεκτείνεται και στην επόμενη ημέρα, όταν θα αναζητηθούν συμμαχίες για τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης, και τότε ίσως ο κ. Βενιζέλος με την Δ.Π. δεν είναι εκεί…

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs