Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Το Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα»


Αποκαλυπτική έκθεση

Έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε στο Λονδίνο, αποκαλύπτει πως το Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα τα οποία άρπαξε από τον ιρακινό στρατό ή προορίζονταν για την πιο μετριοπαθή αντιπολίτευση που μάχεται εναντίον του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
islamiko kratos
Η οργάνωση Conflict Armament Research, η οποία διεξήγε την έρευνα, στηρίζει την ανάλυσή της στα όπλα που κατέσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλιο.
Μεταξύ των όπλων αυτών βρίσκεται μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16 τα οποία είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.
Οι αντιαρματικές ρουκέτες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι «όμοιες με τις ρουκέτες M-79 που παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στις δυνάμεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» προσθέτει η έκθεση.
Οι ρουκέτες αυτές είχαν κατασκευαστεί στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του ’80.
Στο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αρπάξει τον Ιούνιο μια μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις θέσεις που είχε εγκαταλείψει ο ιρακινός στρατός στα βόρεια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της κατάληψης της Μοσούλης, οι τζιχαντιστές βρέθηκαν με αμερικανικά Χάμβι στα χέρια τους.
http://www.matrix24.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs