Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιούνκερ  

Αθήνα
Νέος γύρος σημαντικών επαφών της κυβέρνησης ξεκινά σήμερα, Σάββατο, με τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας, εν όψει και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Είναι η τρίτη φορά που ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για συνεπή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, θα παρουσιάσει την πρόοδο που καταγράφεται στο δημοσιονομικό πεδίο και θα θέσει υπόψη του επικεφαλής της Κομισιόν τις θέσεις που θα εκφράσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει την ανάγκη οι αξιολογήσεις από τους δανειστές να γίνονται από εδώ και στο εξής εκτός συνόρων, ενώ θα τονίσει ότι με τις διορθωτικές κινήσεις που η Αθήνα προτείνει επιτυγχάνει ανακούφιση των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων και περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να συναντηθεί το Σάββατο και με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs