Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Μεγάλες εκπλήξεις σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων και μάχη στον Πειραιά δείχνει η ροή των exit polls - Προηγείται η Δούρου

Προηγείται η Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην περιφέρεια Αττικής... Προβάδισμα Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) έναντι Καμίνη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για τον δήμο Αθηναίων
(upd7) Μεγάλες εκπλήξεις όπως φαίνεται επιφυλάσσει το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής, με τη ροή των exit polls να δείχνει ισχυρό προβάδισμα έως 7 μονάδων για τη Ρένα Δούρου έναντι του Γιάννη Σγουρού, νυν περιφερειάρχη και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.Εκπλήξεις έχουμε και στον Δήμο Αθηναίων, με τον Γ. Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) να προηγείται έναντι του Γ. Καμίνη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στη μάχη του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με τη ροή των exit polls.
Ο Η. Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) καταλαμβάνει την τρίτη θέση και έπονται ο Α. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ) και ο ανεξάρτητος Ν. Κακλαμάνης.
Όσον αφορά στο Δήμο Πειραιά, με βάση τη ροή των exit polls φαίνεται ότι πέρασε μπροστά ο Γ Μώραλης, ο οποίος υποστηρίζεται από ομάδα επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, όπως ο Β. Μαρινάκης και ο Σ. Κόκκαλης.
Ο Β. Μιχαλολιάκος, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ προηγείτο αρχικά παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης, αλλά ακολουθώντας πλέον τον Γ. Μώραλη. 

Νωρίτερα, το www.bankingnews.gr ανέφερε:
Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται το αποτέλεσμα του σημερινού πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς θα καταγραφεί με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο η τάση του εκλογικού σώματος στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι με βάση το πρώτο κύμα των exit polls η Ρένα Δούρου, υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής, προηγείται με 7 μονάδες έναντι του Γιάννη Σγουρού, νυν περιφερειάρχη και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Κουμουτσάκος, φαίνεται να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με δεύτερη πηγή σε εταιρία δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνει ότι η Δούρου είναι πρώτη στον πρώτο κύμα exit poll ενώ ο Σακελλαρίδης μάχεται με τον Καμίνη για την πρώτη θέση.
Την μάχη της τρίτης θέσης δίνουν Σπηλιωτόπουλος και Κασιδιάρης.
Στον δήμο Πειραιά οριακό προβάδισμα έχει ο Μιχαλολιάκος προερχόμενος από την ΝΔ ακολουθούμενος από τον Μώραλη ανεξάρτητο υποψήφιο στηριζόμενο από Μαρινάκη και Κόκκαλη.

Ποιοι έχουν προβάδισμα και που θα δοθούν οι μεγάλες μάχες
Αν και είναι εξαιρετικά επισφαλής μια πρόβλεψη για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις καταλήγουν στο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα καταφέρουν να κερδίσουν – έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων – την εκλογική μάχη σε τοπικό επίπεδο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι τους θα καταφέρουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο και να επικρατήσουν στις περισσότερες Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, επιτυγχάνοντας μια σημαντική νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και αυτός την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι του για τις Περιφέρειες θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, αν και οι ελπίδες του περιορίζονται κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής με την υποψηφιότητα της κας.Δούρου και στο ενδεχόμενο ο υποψήφιος του για το δήμο Αθήνας, Γ. Σακελλαρίδης να περάσει στο δεύτερο γύρο έναντι του κ.Σπηλιωτόπουλου από τη ΝΔ.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε πιο δυσχερή θέση στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ακόμα και αν οι υποψήφιοι του καταφέρουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.
Και αυτό διότι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά πάσα πιθανότητα θα συσπειρωθούν και θα στηρίξουν τον «κυβερνητικό» υποψήφιο έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει τη στήριξη των έτερων δυνάμεων της Αριστεράς, αν ληφθεί υπόψη η πολεμική που ασκεί το ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή θα παρατηρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έχει εκλογικά αποδεκατιστεί να επιτυγχάνει αξιοπρεπείς επιδόσεις, η ΝΔ να έρχεται πρώτη στις περισσότερες περιφέρειες και ο ΣΥΡΙΖΑ - με εξαίρεση ενδεχομένως την Περιφέρεια Αττικής - να μην εμφανίζει ποσοστά...κόμματος που θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές.

Η αναμέτρηση διαθέτει σαφή πολιτικό πρόσημο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύει τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπως άλλωστε και τις ευρωπαϊκές, σε δημοψήφισμα για τη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Αντίθετα, η ΝΔ και τα έτερα πολιτικά κόμματα διατηρούν μικρό… καλάθι, υποβαθμίζοντας τη σπουδαιότητά τους, καθώς αρκετοί - κυρίως - δήμοι διεκδικούνται από άτομα, τα οποία βρίσκονται εκτός των προκαθορισμένων κομματικών στρατοπέδων. Άλλωστε, το φαινόμενο του Γ. Μώραλη στον Πειραιά και του Αχ. Μπέου στο Βόλο είναι ενδεικτικό της κατάστασης. 
Βέβαια, στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση αντιστρέφεται άρδην, καθώς οι επιλογές του σε ορισμένους δήμους και περιφέρειες, οι οποίες επικαλύπτονται από το μανδύα του απολιτίκ - χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γ. Καμίνης - θα αποτελέσουν τη βάση οικοδόμησης μία επικοινωνιακής εκλογικής νίκης, η οποία θα αντισταθμίσει - σε επικοινωνιακό πάντα, επίπεδο - την επικείμενη καθίζηση στις ευρωεκλογές.

Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ψηφίσει
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Πύλο, από όπου δήλωσε: «Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».
Στο 391ο εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη, έφτασε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος πήγε να ψηφίσει νωρίς καθώς μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους και δεν ψήφισε για το νερό, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στο 843ο εκλογικό τμήμα, στην Κυψέλη. "Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, στους πολίτες".
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Γιάννενα, καλώντας τους πολίτες να εκλέξουν "όσους έχουν μεράκι".

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, αφού ψήφισε δήλωσε: "Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Να ψηφίσει όποιον θέλει, αλλά το σημαντικό είναι να έρθει να ψηφίσει", τόνισε έξω από το εκλογικό κέντρο, συνοδευόμενος από την κόρη του. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για το νερό. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. «Ο λαός εκλέγει τους καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ελπίζω η επιλογή αυτή να είναι προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις καλύτερες υπηρεσίες για τον δημότη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.
Ο Γιώργος Καμίνης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελοκήπους.
Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ψήφισε στο Αιγάλεω.
Στο 42ο δημοτικό σχολείο του Γκύζη ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. 
"Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στα μονοπώλια και στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε δήμους και περιφέρειες", δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ψήφισε στη Νέα Ιωνία.
Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 7 το πρωί η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο 41ο και 42ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.
«Κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος το υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ψήφισε στο 5ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης με τη συνοδεία του 15χρονου γιου του.
«Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε μέχρι τις κάλπες. Τους διαψεύσαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ελληνική Αυγή» τόνισε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους της "Ελληνικής Αυγής" σε ολόκληρη τη χώρα. Επί μήνες δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, παρόντες σε αυτή τη μεγάλη πολιτική μάχη, σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».
«Άσκησα το εκλογικό μου καθήκον, με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά.
Στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ψήφισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εξερχόμενος του κέντρου ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Ελπίζουμε να ψηφίσουμε τους καλύτερους, τους αξιότερους, έξω από τις κομματικές γραμμές». «Οι πόλεις, τα χωριά και οι περιφέρειες θα πρέπει να μην ψηφίζουν κατ' εντολήν της Συγγρού ή της Κουμουνδούρου, αλλά τους αξιότερους που μπορούν να βοηθήσουν» συμπλήρωσε.
«Σε αυτή την όμορφη μέρα, οι πολίτες αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στην εγκατάλειψη και να βάλουν φραγμό στην αναρχία», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 43ο εκλογικό διαμέρισμα.
Σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έφτασε μαζί με τα παιδιά του, στενούς του συνεργάτες και φίλους.
"Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά", δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, ψήσισε στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. "Να ψηφίσουμε έξω από κομματικές γραμμές. Να ψηφίσουμε τους ικανότερους για την περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση", δήλωσε.
"Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς και προχωράμε δυνατά" δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
"Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας", τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα.
Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Αναμφίβολα, τα όποια εξαγόμενα πολιτικά συμπεράσματα θα εκπορεύονται από τους εξής δήμους και τις εξής περιφέρειες:
-    Δήμος Αθηναίων
-    Δήμος Θεσσαλονίκης
-    Δήμος Πειραιά
-    Περιφέρεια Αττικής
-    Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Άλλωστε, στις συγκεκριμένες εκλογικές περιοχές κατοικεί η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων χωρίς φυσικά, να υποβαθμίζεται η σπουδαιότητα και η αξία των υπόλοιπων δήμων και κυρίως των υπόλοιπων 11 περιφερειών.

Δήμος Αθηναίων
Ο νυν δήμαρχος, Γ. Καμίνης, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, διαθέτει ένα ισχυρό προβάδισμα, τόσο στον α’ γύρο, όσο και στον β’ γύρο. Όσον αφορά την αναμέτρηση της 17ης Μαΐου, θα δοθεί σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, την οποία διεκδικούν ο Α.Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ), ο Γ. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ηλ. Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή). Οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις δίνουν οριακό προβάδισμα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Ωστόσο, ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη προνομιούχα θέση, διαθέτοντας μάλιστα, ανοδικό momentum. Ο Ηλ. Κασιδιάρης παράλληλα, δείχνει να διαθέτει την απαιτούμενη δυναμική.
Στο β’ γύρο, ο Γ. Καμίνης εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, ανεξαρτήτου αντιπάλου, καθώς ακόμη και η συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων στο πρόσωπο του Α. Σπηλιωτόπουλου δεν φαίνεται να του στερεί την ανανέωση της θητείας του.

Δήμος Θεσσαλονίκης
Αδιαφιλονίκητο «φαβορί» είναι ο νυν δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ο επίσης στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί με μεγάλη ωστόσο, διαφορά, ο υποψήφιος της ΝΔ, Στ. Καλαφάτης, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Μηταφίδης αδυνατεί να παρεισφρήσει ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες. Επομένως, στο β’ γύρο θα «περάσουν» ο Γ. Μπουτάρης και ο Στ. Καλαφάτης, με τον πρώτο να διαθέτει ισχυρό προβάδισμα. 

Δήμος Πειραιά
Η κατάσταση στον Πειραιά είναι δαιδαλώδης. Η υποψηφιότητα του Γ. Μώραλη, με τη σαφή στήριξη της οικογένειας του Ολυμπιακού και του επιχειρηματία, Β. Βαρινάκη ενδέχεται να ανατρέψει άρδην την εκλογική κατάσταση. Ο νυν δήμαρχος, Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαίρει της υποστήριξης της ΝΔ, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μέχρι την υποψηφιότητα του Γ. Μώραλη. Αν και ο νυν δήμαρχος εξακολουθεί να διαθέτει το προβάδισμα στον α’ γύρο, οι πολιτικές συμμαχίες αναμένεται να καθορίσουν την εκλογή του νέου δημάρχου. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, αναμένεται να τερματίσει στην τρίτη θέση, καθώς δεν διαθέτει το εκτόπισμα, προκειμένου να υπερβεί τις επιδόσεις του Γ. Μώραλη και του Β. Μιχαλολιάκου. Ωστόσο, η στάση του στο β’ γύρο και η ενδεχόμενη στήριξη στον υποψήφιο της ολυμπιακής οικογένειας, δύναται να καθορίσει το αποτέλεσμα εις βάρος του νυν δημάρχου. Βέβαια, το πιθανότερο σενάριο είναι ο Θ. Δρίτσας να αποφύγει να ποδηγετήσει τους ψηφοφόρους του στο β’ γύρο, επιλέγοντας την προοπτική της ψήφου κατά συνείδηση. 

Περιφέρεια Αττικής
Η Αττική αποτελεί την πιο «πολιτική» εκλογική περιφέρεια, καθώς από την συγκεκριμένη κάλπη θα εξαχθούν τα ασφαλέστερα πολιτικά συμπεράσματα. Ο νυν περιφερειάρχης Γ. Σγουρός χαίρει της στήριξης του ΠΑΣΟΚ ενώ η μεγάλη αντίπαλός του, η Ρ. Δούρου προκρίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει καταστήσει την περιφέρεια Αττικής ως το μεγάλο στοίχημα των περιφερειακών εκλογών. 
Γ. Σγουρός και Ρ. Δούρου αναμφισβήτητα, θα είναι στο β’ γύρο. Ωστόσο, η πρόβλεψη οποιαδήποτε πρωτιάς συνιστά εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι ελάχιστη και ευμετάβλητη και στο καθοριστικό β’ γύρο, καίριο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι επιλογές των ψηφοφόρων των έτερων υποψηφίων. Να σημειωθεί πως η επιλογή της ΝΔ να μην στηρίξει τον Γ. Σγουρό και να δώσει το χρίσμα στον Γ. Κουμουτσάκο αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων λαθεμένη και πολιτικά επιζήμια, καθώς ο πρώην ευρωβουλευτής αναμένεται να περιοριστεί σε μονοψήφιο ποσοστό ή το πολύ 12%. 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Η «μάχη» της μεγαλύτερης περιφέρειας της Βορείου Ελλάδα διαδραματίζεται με όρους του πάλαι ποτέ παλαιοκομματισμού, καθώς στο β’ γύρο αναμένεται να βρεθούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, ο γαλάζιος «αντάρτης» και νυν περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας διαθέτει προβάδισμα αρκετών μονάδων έναντι του δεύτερου, Μ. Μπόλαρη (ΠΑΣΟΚ). Ας σημειωθεί ωστόσο, πως η δεύτερη προνομιούχα θέση δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, Γ. Ιωαννίδης τη διεκδικεί με αξιώσεις. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χαραλαμπίδου θα δώσει και αυτή «μάχη» για τη δεύτερη θέση, με τις πιθανότητες ωστόσο, να μην είναι με το μέρος της. 
Όσον αφορά το β’ γύρο, ο νυν περιφερειάρχης διαθέτει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής, ανεξαρτήτου πολιτικού αντιπάλου.

Στις υπόλοιπες 11 περιφέρειες, στο β΄ γύρο αναμένεται να προκριθούν οι εξής:
Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης: Α. Γιαννακίδης (ανεξάρτητος) και Γ. Παυλίδης (ΝΔ)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ν. Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ) και  Χ. Καλογήρου (ΝΔ) ή Α. Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Απ. Κατσιφάρας (ΠΑΣΟΚ) και Β. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ)
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γ. Δακής (ΝΔ) και Θ. Καρυπίδης (ανεξάρτητος)
Περιφέρεια Ηπείρου: Α. Καχριμάνης (ΝΔ) και Ο. Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) 
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κ. Αγοραστός (ΝΔ) και Η. Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σ. Σπύρου (ΝΔ) και Θ. Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ)
Περιφέρεια Κρήτης: Στ. Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ) και Μ. Κριτσωτάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ή Σ. Τσόκας (ΝΔ)
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Γ. Μαχαιρίδης (ανεξάρτητος) και Γ. Χατζημάρκος (ΝΔ)
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Π. Τατούλης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και Οδ. Βουδούρης (ΣΥΡΙΖΑ)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κ. Μπακογιάννης (ΝΔ) και Β. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ)


http://bankingnews.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs