Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Μεγάλη άνοδος των αντιευρωπαϊστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Βρετανίας

Το UKIP «έκλεψε» έδρες απ' όλα τα κόμματα


Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) κατέγραψε σημαντικά οφέλη στις τοπικές εκλογές, κερδίζοντας έδρες αφενός από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και αφετέρου από το Εργατικό Κόμμα.
ukip22
Το UKIP, το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την μείωση του αριθμού των μεταναστών, ελπίζει να εκμεταλλευτεί τις επιδόσεις του στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές για να ενισχύσει τη δυναμική του, ώστε να εξασφαλίσει τις πρώτες του έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.
ukip1
Σε μία ένδειξη ότι το κόμμα είχε αντίστοιχες επιδόσεις και στις ευρωπαϊκές εκλογές, το UKIP κέρδισε περισσότερες νέες έδρες από κάθε άλλο κόμμα στις τοπικές εκλογές στην Αγγλία, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα. Να θυμίσουμε ότι στην ηγεσία του κόμματος βρίσκεται ο Νάιτζελ Φάραντζ. Υπεύθυνος επικοινωνίας του UKIP και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πάτρικ Ο΄Φλιν εκτίμησε ότι το κόμμα του θα κερδίσει συνολικά 100 έδρες στα τοπικά συμβούλια.
Γκρίνιες όμως καταγράφονται και στο στρατόπεδο των Εργατικών με τον βουλευτή Γκράχαμ Στρίνγκερ να κατηγορεί τον Εντ Μίλιμπαντ για μια «ασυγχώρητα ερασιτεχνική» προεκλογική εκστρατεία. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν τα πήγαμε όσο καλά θεωρούσαμε» τόνισε, μιλώντας στο BBC. Με δεδομένο ότι η χώρα έχει γενικές εκλογές το 2015, στο στρατόπεδο των Συντηρητικών έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φωνές για κάποιου είδους συνεργασία με το κόμμα του Φάρατζ.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs