Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Νέα αύξηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία




REUTERS/LEONHARD FOEGER
Συνολικά οι οφειλές - νέες και παλαιές- διαμορφώνονται κοντά στα 66 δισεκατομμύρια ευρώ.



Και νέα αύξηση παρατηρήθηκε τον Απρίλιο στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων οι «καινούργιες» ληξιπρόθεσμες οφειλές - δηλαδή αυτές που σχηματίστηκαν μετά την 1/1/2014, έφτασαν στα 4,325 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 3,562 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τέλος Μαρτίου.
Από αυτό το ποσό εισπράχθηκαν 432 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου το 10,1% όταν ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα, είναι να εισπραχθεί το 16% μέχρι το τέλος Ιουνίου και το 25% μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι «παλαιές οφειλές» δηλαδή αυτές που είχαν σχηματιστεί μέχρι τέλος του 2013, ανήλθαν στα 61,644 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά έχουν εισπραχθεί 702 εκατομμύρια ευρώ με τον στόχο να προσδιορίζεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου και στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.
Συνολικά οι οφειλές - νέες και παλαιές- διαμορφώνονται κοντά στα 66 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές που έχουν σχηματιστεί μετά την 1/1/2013, διαμορφώνονται περίπου στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό, βάσει νόμου, μπορεί να ρυθμιστεί το πολύ σε 12 μηνιαίες δόσεις. Η έκταση που έχουν πάρει τα χρέη, είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για επανεξέταση της ρύθμισης ώστε να προσφέρει στους φορολογούμενους περισσότερες δόσεις ακόμη και 48.

http://www.naftemporiki.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs