Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο μεγάλος «κρυφός» κίνδυνος της κάλπης



Το «αστάθμητο» δείγμα των δημοσκοπήσεων και οι κίνδυνοι που κρύβει. Οι δημοσκόποι βρίσκουν απρόθυμους να απαντήσουν ψηφοφόρους και κλειστά τηλέφωνα. Τι φοβάται η κυβέρνηση.




Ο κρυφός κίνδυνος από τις κάλπες είναι μεγάλος. Το παραδέχονται όλοι και κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να κάνει προβλέψεις. Οι διαθέσεις των ψηφοφόρων παραμένουν ανεξιχνίαστες και δύσκολα οι δημοσκόποι, παρά τις προσπάθειες που κάνουν, μπορούν να τις προσεγγίσουν.
Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να διαγνωστεί η τάση των πολιτών και αυτό τρομάζει κυρίως το δικομματικό συνασπισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ και στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός
Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να διαγνωστεί η τάση των πολιτών και αυτό τρομάζει κυρίως το δικομματικό συνασπισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ και στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός, καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει εύκολα πρόβλεψη. Και εάν στο ΠΑΣΟΚ αγωνιούν για την τύχη της Ελιάς και την συναρτούν με την πορεία της συγκυβέρνησης, και στη ΝΔ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη…Και πώς να μην είναι προβληματισμένοι, καθώς τα μηνύματα που φθάνουν από όλη την Ελλάδα, όχι τόσο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όσο για τις ευρωεκλογές είναι άκρως ανησυχητικά.
Κυρίως αυτό που φθάνει στα αυτιά των μελών του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι ότι στο εκλογικό σώμα κυριαρχούν η σύγχυση και η απόλυτη απογοήτευση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι το κλίμα αλλάζει σταδιακά και όσο περνάνε οι μέρες θα αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ πιστεύει πως θα κερδίσει και ψηφοφόρους μετριοπαθείς με κεντρώο προφίλ…
Ευσεβείς πόθοι λένε όσοι είναι πιο μυημένοι, αφού επισημαίνουν πως ακόμα και οι δημοσκόποι είναι ανασφαλείς και αβέβαιοι, καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ενώ καταβάλλεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί ένα αξιόπιστο δείγμα που να αποτυπώνει τη τάση της κοινωνίας.
Στα υψηλά δώματα της κυβέρνησης, ο φόβος μήπως η κάλπη «βγάλει τέρατα ή φίδια» όπως λέει ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, είναι υπαρκτός
Στα υψηλά δώματα της κυβέρνησης, ο φόβος μήπως η κάλπη «βγάλει τέρατα ή φίδια» όπως λέει ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, είναι υπαρκτός, αφού τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δημοσκόποι δεν τους επιτρέπουν βεβαιότητες. Εξάλλου είναι τόσες πολλές οι μεταβολές που έχουν καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά ακόμη περισσότερες και οι ιδεολογικοπολιτικές μετακινήσεις στον πολιτικό χάρη που κάνει τους πάντες επιφυλακτικούς.
Γι’ αυτό και τα μηνύματα που μεταδίδονται από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ περί των εκτιμήσεων που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για καλή εικόνα της ΝΔ δεν έχουν ισχυρή βάση. «Ασφαλή πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει…Μην έχουμε αυταπάτες. Οι δημοσκόποι επιχειρούν να προσεγγίσουν τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος και άκρη δεν βρίσκουν» λέει κορυφαίος υπουργός.
Σε αυτό το κλίμα ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, παραδέχονται με ειλικρίνεια ότι οι εκπλήξεις παραμονεύουν, όπως παραμόνευαν και το Μάιο του 2012. Ποιες θα είναι οι εκπλήξεις; Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναμένουν να είναι θετικές, αλλά οι πιο ψύχραιμοι υπουργοί λένε με παρρησία κατ’ ιδίαν ότι η ΝΔ «καταδιώκεται από την αρνητική ψήφο όπως το ΠΑΣΟΚ το 2012» και το μόνο παρήγορο κατά τους ίδιους είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφει δυναμική.
Σε αυτό το κλίμα ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, παραδέχονται με ειλικρίνεια ότι οι εκπλήξεις παραμονεύουν, όπως παραμόνευαν και τον Μάιο του 2012
Φθάνει αυτό; Προφανώς και όχι και αυτό που ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι το ποσοστό της αποχής αλλά και το ενδεχόμενο της χαλαρότητας της ψήφου, ενώ έμπειροι υπουργοί τονίζουν ότι ακόμα και η έλλειψη θετικού μηνύματος ενδέχεται να επιδράσει καταλυτικά στη τελική στάση των ψηφοφόρων.
Υπ’ αυτή την έννοια όλα είναι ανοικτά για την επόμενη μέρα των εκλογών και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αφού έχει ήδη ξεκινήσει, όπως εκτιμούν από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος, ο μετασχηματισμός της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Ο προβληματισμός για το πολιτικό κλίμα και τις διαθέσεις των ψηφοφόρων ήταν εμφανής στα «πηγαδάκια» των νεοδημοκρατών στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Και το βασικό ερώτημα σχεδόν όλων, παρά τα θετικά μηνύματα που επιχειρεί να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν: «Θα αντέξουμε;». Μένει να φανεί…! Γιατί εάν δεν αντέξει η ΝΔ που έχει και αυτή σοβαρά προβλήματα, θα αρχίσουν τα όργανα το βράδυ της 25ηςΜαϊου και οι κύριες πολιτικές οικογένειες της κεντροδεξιάς καιροφυλακτούν!

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs