Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τι έβγαλαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα
thriler
Στην  επόμενη Κυριακή επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς στο β΄γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στα μεγαλύτερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα κριθούν οι νέοι τοπικοί άρχοντες ενώ οι ευρωεκλογές προσφέρονται για ασφαλέστερα πολιτικά συμπεράσματα μετά τα διλήμματα που έθεσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την πρώτη Κυριακή Η πρώτη  επίσημη εκτίμηση από το Υπουργείο Εσωτερικών έδειξε πρωτιά Καμίνη, και Δούρου - Σγουρό στον δεύτερο γύρο της Περιφέρειας Αττικής.
Τα exit polls έδειξαν μετά από διόρθωση, γύρω στις 21:00 το βράδυ, το θρίλερ τόσο όσον αφορά  στην πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική όσο και στην μάχη της Αθήνας, ενώ πιο καθαρή φαίνεται η νίκη της ΝΔ σε σημαντικές περιφέρειες.
Το πρώτο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι τα ευρήματα των exit polls κινήθηκαν  σε διαφορετικό επίπεδο, από τα αποτελέσματα που έδιναν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προεκλογικά.  Το δεύτερο, όσο προχωρά η βραδιά, είναι ότι και τα πρώτα δείγματα του exit poll έπεσαν έξω από ότι τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.
Παράλληλα, διαφαίνεται ένας διχασμός του εκλογικού σώματος, σε Πρωτεύουσα και υπόλοιπες περιφέρειες και πρωτίστως στην Βόρειο Ελλάδα.
Η συνολική, πάντως, εικόνα για τις τάσεις του εκλογικού σώματος σε πανελλαδική κλίμακα, δεν θα αποκρυσταλλωθεί προτού να αρχίσει η ροή των αποτελεσμάτων από όλη τη χώρα, καθώς ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Αττικής δεν είναι βέβαιο ότι αποτελεί γενικότερο βαρόμετρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, φαίνεται πως πληρώνει τις λάθος επιλογές της σε πρόσωπα σε πολλές περιφέρειες, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως εξαιτίας των σωστών επιλογών, διατηρεί μια κάποια δύναμη.
Έτσι, η εικόνα της Αττικής μέχρι στιγμής δίνει μια σαφή νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στις άλλες Περιφέρειες τα αποτελέσματα δείχνουν τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-Ελιά να έχουν προβάδισμα.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται ο Πέτρος Τατούλης που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ατύπως από την Ελιά.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται του αντιπάλου του Ευάγγελου Αποστόλου.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προηγείται ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γεώργιος Δάκηςπροηγείται στη μάχη με τον Θεόδωρο Καρυπίδη τον οποίο τελευταία στιγμή δεν υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης από τη ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά από την αντίπαλό του Όλγα Γεροβασίλη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κωνσταντίνος Αγοραστός προηγείται επίσης με μεγάλη διαφορά Νικόλαου Τσιλιμίγκα.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φαίνεται να προηγείται ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος με τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη να είναι δεύτερος.
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Χριστιάνα Καλογήρου προηγείται του Νάσου Γιακαλή που είναι ανεξάρτητος. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτη.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γεώργιος Χατζημάρκος προηγείται του Ιωάννη Μαχαιρίδη.
Με μεγάλη διαφορά στην Περιφέρεια Κρήτης προηγείται ο ανεξάρτητος Σταύρος Αρναουτάκης από τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Σεραφείμ Τσόκα.
Στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης εξασφαλίζει την πρώτη θέση με δεύτερο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τρίτο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Ο Πειραιάς βάφτηκε κόκκινος, καθώς ο Γιάννης Μώραλης εμφανίζεται σταθερά πρώτος, μπροστά από τον Β. Μιχαλολιάκο.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs