Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές



Σε εξέλιξη είναι από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη ασφαλής εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος δεν αναμένεται πριν τις 11 το βράδυ. Στη μάχη της κάλπης ρίχνονται συνολικά 1.441 δημοτικοί και 105 περιφερειακοί συνδυασμοί. Από τους πρώτους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής και η Αλέκα Παπαρήγα. Διαβάστε τις δηλώσεις μετά την κάλπη.
φωτ.αρχείουφωτ.αρχείουΕδώ μπορείτε να βρείτε το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζετε.
Οι εκλογές είναι 9.871.733. Από τους 1.441 συνδυασμούς που μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, 626 είχαν συμμετάσχει και στις εκλογές του 2010, ενώ από μεριάς ψηφοφόρων, οι άνω των 18 ετών που ψηφίζουν για πρώτη φορά είναι 108.691. Σύμφωνα με τη Singular Logic, φέτος η πρώτη ασφαλής στατιστική εκτίμηση θα είναι στις 11 το βράδυ καθώς οι συνδυασμοί είναι περισσότεροι κατά 10% σε σχέση με το 2010, ενώ είναι μειωμένα κατά το ίδιο ποσοστό τα εκλογικά τμήματα, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε τμήμα αυξάνεται ο αριθμός των ψηφοδελτίων που καταμετρώνται. Επίσης, στις σημερινές εκλογές συμμετέχει διπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με το 2010.
11.20 Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη όπου ψήφισε τόνισε :" Είναι μια σπουδαία μέρα σήμερα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες που είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες, ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας".
11.10 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ψήφισε στη Νέα Ιωνία, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να σταθεί όρθος ο λαός, να δημιουργηθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια, να αποτραπούν νέα μέτρα".
11.05 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολίασε ότι σήμερα "οι πολίτες αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στην κατάληψη και να βάλουν φραγμό στην αναρχία" και κατέληξε: "Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την πόλη ψηλά".
10.55 Από το Αιγάλεω όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται σήμερα και συμμετέχουν στις εκλογές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι "θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουν τις ορθές διαδικασίες για μια σπουδαία μέρα για την περιφέρεια" ενώ δήλωσε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα ορμώμενη από τη βεβαιότητα, το πείσμα και την αισιοδοξία που εισέπραξε από τις γειτονιές του Περάματος και του Ασπροπύργου.
10.50 Από την περιοχή του Γκύζη όπου ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: " Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφου τους μια προοδευτική, δημοκρατική και αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών".
10.45 Από την Κυψέλη όπου βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης  σχολίασε:"Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με τη συμμετοχή και την ψήφο τους σήμερα αλλάζουν την Αθήνα, βάζουν τέλος στην εγκατάλειψη και την Αθήνα της βιτρίνας. Μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, για όλους τους πολίτες".
10.40 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είπε από το Παγκράτι: "Καταθέτουμε τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα, ζητώντας από τους συμπολίτες να εμπιστευτούν στα χέρια μας τις τύχες της Αθήνας. Πολλί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ λόγω του πολέμου που δεχθήκαμε αλλά τους διαψεύσαμε. Κάναμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια, είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, τους ευχαριστούμε όλους".
10.35 Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε για μια μέρα αλλαγής στον Πειραιά και εκτίμησε ότι η συμμετοχή είναι μεγάλη.
10.30 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, τις μητροπόλεις και συμπλήρωσε:"με την καθολική τους συμμετοχή, οι πολίτες σήμερα ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια, το σχέδιο και την προοπτική της Αθήνας".
10.15 Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες εκλέγουν καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ελπίζω ότι επιλογή τους αυτή και την επόμενη Κυριακή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, στις καλές υπηρεσίες στο δημόσιο και στις θέσεις εργασίας" σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
9.40 Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς. "Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα δημοκρατικά και ενωτικά, βγαίνουμε από την κρίση" είπε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός.
9.30 "Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες - ο καθένας να δώσει την ψήφο του σε αυτά που θέλει και αυτούς που θέλει" είπε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο οΓιάννης Ιωαννίδης.
9.20: Σε εκλογικό τμήμα της Ν.Σμύρνης ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. "Είναι μια κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία. Καλώ τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους, ποιόν θέλουν για Περιφερειάρχη Αττικής" δήλωσε εξερχόμενος.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρώτος πολιτικός που έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός κατέφτασε στις 7.40 το πρωί στο 391ο εκλογικό τμήμα και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωμένα στελέχη της ΝΔ όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αποχώρησε από τη Ν.Δ. και είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs