Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τελευταίες οδηγίες για τις φορολογικές δηλώσεις


Οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2014. Για όσους θα υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έτος γέννησης.
forologikes
Οι δηλώσεις των φορολογουμένων που απεβίωσαν πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην εφορία, ενώ τόσο οι αρχικές εμπρόθεσμες όσο και οι αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Η υποβολή τους θα είναι δυνατή μετά την παρέλευση 30 ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων, δηλαδή από τις 20 Απριλίου 2014.
Για όσους φορολογούμενους προκύπτει, μετά την εκκαθάριση της δήλωσης, ποσό φόρου για καταβολή, στην ειδοποίηση πληρωμής που θα είναι ενσωματωμένη στο εκκαθαριστικό θα περιλαμβάνεται η «ταυτότητα οφειλής» (Τ.Ο.). Εάν το οφειλόμενο ποσό πρέπει να καταβληθεί σε δόσεις, στο εκκαθαριστικό θα ενσωματώνεται τόσο η ειδοποίηση για την ολικής εξόφληση όσο και η ειδοποίηση για την τμηματική εξόφλησή του, με ανάλυση των δόσεων διακριτά (πλήθος δόσεων, ποσό κάθε δόσης, ημερομηνία πληρωμής κάθε δόσης). Επιπλέον, σε κάθε ειδοποίηση θα υπάρχει και η ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.). Η έκδοση των ειδοποιήσεων πληρωμών, θα γίνεται αυτόματα με την κεντρική εκκαθάριση των δηλώσεων, με την συμπλήρωση όλων των απαραίτητων για την είσπραξη στοιχείων ή ενδείξεων. Σε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου, στο εκκαθαριστικό θα ενσωματώνεται η ειδοποίηση επιστροφής και το ποσό θα επιστρέφεται μέσω τραπεζών.
Τελευταίες οδηγίες
- Στις περιπτώσεις που η δήλωση υποβάλλεται χειρόγραφα μέσω Δ.Ο.Υ., συνυποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.
- Τα δικαιολογητικά των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, φυλάσσονται για μελλοντικό έλεγχο.
- Κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα υποχρεούνται να υποβάλουν, εμπρόθεσμα σε φυσική μορφή, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού, μέσω του φορολογικού εκπροσώπου τους, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όπου ο υπόχρεος υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ως κάτοικος αλλοδαπής.
- Ο τραπεζικός λογαριασμός που θα δηλώνεται από τον φορολογούμενο στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα πιστώνεται μόνο μια φορά, ενώ ποσά επιστροφής που προκύπτουν από δηλώσεις άλλων φορολογουμένων δεν μεταφέρονται στον ίδιο λογαριασμό αλλά σε άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον ΑΦΜ.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs