Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο ΓΑΠ εκνευρίζει τον Βαγγέλη

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ από τις κινήσεις Παπανδρέου
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ.Κοππά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
 
 
Αθήνα
Επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που ευλόγως προκαλούνται από την κοινή παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρ.Κοππά, από τους Γ.Παπανδρέου και Φ.Κουβέλη, σήμερα, Δευτέρα. Ωστόσο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «πολιτικό λάθος» του πρώην πρωθυπουργού. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, πάντως, το Σάββατο εμφανίστηκε εν μέσω οπαδών του στα Ανώγεια.

Η εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου στα Ανώγεια, όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ διατηρεί δυνάμεις και όπου ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί προσωπικούς οπαδούς, δεν πέρασε ασχολίαστο. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την επίσκεψη στα Ανώγεια ήταν, άλλωστε, εύγλωττες: Ο πρώην πρωθυπουργός εν μέσω οπαδών, οι οποίοι τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν και τον προέτρεπαν «να πιάσει ξανά το τιμόνι»...

Ο ίδιος αρκέστηκε στο «ουδέτερο» μήνυμα: «Ο ελληνικός λαός έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται προβληματισμένη από τις κινήσεις του Γ.Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με τον πρώην πρωθυπουργό εν μέσω της κρίσιμης προεκλογικής περιόδου.

Ο Ευ.Βενιζέλος, με δηλώσεις του χθες, Κυριακή, από την Κομοτηνή, θύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει την κυβέρνηση. «Ως εκ τουτου, διαδραματίζει έναν ρόλο που είναι αριθμητικά και θεσμικά κρίσιμος στη Βουλή. Και φαντάζομαι ότι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο Ελληνα να δει να πετυχαίνει αυτή η προσπάθεια».

Σε ερώτηση για την κοινή εμφάνιση Παπανδρέου - Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε: «Δεν έχω να πω τίποτα και δεν μπορώ να πω τίποτα».

Αλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όμως, έχουν να πουν: Για παράδειγμα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο Mega την Κυριακή, έκανε λόγο για «πολιτικό λάθος» του Γ.Παπανδρέου. «Είναι λάθος του που πάει στο βιβλίο της πρώην διορισμένης συνεργάτιδάς του, που μας ζητάει να της επιστρέψουμε και δύο χιλιάδες ευρώ που κράτησε το ΠΑΣΟΚ από τον μισθό της τελευταίως ως ευρωβουλευτή του κόμματος».

Σε ανάλογο τόνο ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Κασσή την Παρασκευή.

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του, όμως δεν είναι η ώρα της κριτικής» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, με το βλέμμα στην κρίσιμη εκλογική μάχη.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η επομένη της 25ης Μαΐου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ, τόσο από την πλευρά του εκλογικού αποτελέσματος για την Ελιά, που ενδεχομένως δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, όσο και από την πλευρά του ξεκαθαρίσματος των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Γ.Παπανδρέου, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει το εγχείρημα της Ελιάς (το δήλωσε την προηγουμένη της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης, στην οποία δεν συμμετείχε μαζί με άλλους 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ). Εντούτοις, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τού καταλογίζουν ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση ή δήλωση στήριξης του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών.

Τώρα, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για ενόχληση από τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού: Η κοινή εμφάνιση με τον Φώτη Κουβέλη, που από πολλούς ερμηνεύεται ως κίνηση στήριξης στον «τρίτο πόλο». Η κίνηση λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα υπό το πρίσμα ότι δημοσκοπικά η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, περίπου στο 3%.

Υπό αυτήν την έννοια, όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στον Ιανό, όπου πραγματοποιείται η κοινή παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. Αν και πολλοί εκτιμούν ότι ο Γ.Παπανδρέου δεν πρόκειται να κάνει κάποια «προκλητική» τοποθέτηση, προτιμώντας να θέσει γενικά τον προβληματισμό για την Κεντροαριστερά, εντούτοις σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνολική εικόνα της εκδήλωσης.

Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs