Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σε απεργιακό κλοιό για 24 ώρες η χώρα



Σε απεργιακό κλοιό για 24 ώρες η χώρα
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )


Αθήνα
Aπεργεί σήμερα, Τετάρτη, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια.

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 10:00.

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) κι έτσι ματαιώνονται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

Κλειστά, λόγω συμμετοχής στην απεργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, θα παραμείνουν τα φαρμακεία στο λεκανοπέδιο. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Το νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν, επίσης, δικαστικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία προς τον ΟΛΠ. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Απεργούν, επίσης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις τράπεζες, οι δάσκαλοι καικαθηγητές και οι  εργαζόμενοι στις εφορίες.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
«Η κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και, μεταξύ άλλων, ζητεί:
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
  • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων - τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους, ετοιμάζει μέσω της 'αξιολόγησης' μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος» σημειώνει, προσθέτοντας:

«Ταυτόχρονα με πραξικοπηματικό τρόπο ξεπουλάει τραπεζικά ιδρύματα και τα χαρίζει ουσιαστικά στους τραπεζίτες, αφού πρώτα τα ανακεφαλαιοποίησε με χρήματα που δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο. Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν και να εξυγιάνουν τις τράπεζες και να τις επιστρέψουν στη συνέχεια στους τραπεζίτες».

«Την ίδια στιγμή» συνεχίζει η ανακοίνωση «προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 'μνημόνια τελείωσαν', ότι 'δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα', στήνοντας ταυτόχρονα ένα σόου γύρω απ’ το μοίρασμα του υποτιθέμενου 'πλεονάσματος' προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας. Στόχος τους να εξασφαλίσουν παράταση ζωής προκειμένου να προλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει.
» Το έργο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της επέκτασης των ενοικιαζόμενων και χωρίς κανένα δικαίωμα εργαζόμενων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα» καθώς οδηγείται. «στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος».
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs