Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εμπλοκή των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία Α.Moro;



Καταγγελία – σοκ από τον πρώην επιθεωρητή ιταλικής αστυνομίας Ενρίκο Ρόσι ο οποίος υποστηρίζει ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στήριξαν τους τρομοκράτες που είχαν απήγαγαν και εν τέλει δολοφόνησαν τον χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Άλντο Μόρο.

Ο επί τρεις δεκαετίες επιθεωρητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Στο σημείο της οδού Φάνι της Ρώμης την ημέρα και την ώρα που απήχθη ο Μόρο –στις 16 Μαρτίου του 1978– βρίσκονταν δυο άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα Honda. Στόχος τους ήταν να προστατέψουν τους τρομοκράτες των Ερυθρών Ταξιαρχιών από κάθε πρόβλημα και υποτιθέμενη παρεμβολή», υποστήριξε ο Ρόσι.

Ο Ιταλός πρώην αξιωματικός της αστυνομίας πρόσθεσε ότι στην οδό Φάνι βρισκόταν επίσης ένας συνταγματάρχης της υπηρεσίας πληροφοριών Sismi.

Σύμφωνα με τον Ρόσι, πριν από χρόνια ο ένας από τους δυο άνδρες που επέβαιναν στην Honda, μεταμελημένος, έγραψε ανώνυμη επιστολή προς μια ιταλική εφημερίδα, το περιεχόμενο της οποίας κοινοποιήθηκε και στις αστυνομικές αρχές της χώρας.

«Πέρασα την ζωή μου βυθισμένος στις τύψεις για όσα έκανα αλλά και για τα όσα δεν έκανα. Τώρα είναι αργά, ο καρκίνος μου στερεί συνεχώς δυνάμεις και δεν θέλω το παιδί μου να μάθει όλα αυτά», ανέφερε στην επιστολή του ο μυστηριώδης πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, τονίζει σήμερα ο Ρόσι.

Οι δηλώσεις του δημιουργούν νέες αμφιβολίες και εγείρουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς εντολοδότες και τους χειρισμούς στην «υπόθεση Μόρο».

Η εισαγγελία της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μέχρι αυτή την στιγμή αφήνει να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του πρώην επιθεωρητή της αντιτρομοκρατικής.

Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι «η δολοφονία Μόρο διέκοψε την πολιτική προσέγγιση και τη συνεργασία του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος με την Χριστιανική Δημοκρατία , αλλάζοντας την πορεία της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας», σχολίασε το RAI Tre.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs